MUĞLA EĞİTİM VE ARAŞTIRMA HASTANESİ NÖROLOJİ KLİNİĞİ
Hekimlerimiz
Tarihçe:
Uzun yıllar boyunca Muğla Devlet Hastanesi Nöroloji Kliniği olarak halka hizmet sunan kliniğimiz; Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi ile imzalanan ortak kullanım protokolü sonrasında öğretim üyelerini, uzman hekimleri ve asistan hekimleri içinde barındıran kadrosuyla halkımıza sağlık hizmeti sunmaya devam etmistir.
Kliniğimiz:
Kliniğimiz; inme, epilepsi, demiyelinizan hastalıklar, hareket bozuklukları, demans, kas hastalıkları, başağrısı, uyku bozukluğu hastalıklarının tanı ve tedavisiyle ilgilenmektedir. Kliniğimizin bünyesinde bulunan; Genel Nöroloji Poliklinikleri, Nöroloji Dal Poliklinikleri, Nöroloji Yataklı Servisi, Nöroloji Yoğun Bakım Ünitesi, Klinik Nörofizyoloji Epilepsi ve Uyku laboratuvarı, Nöroradyoloji laboratuvarı halkımıza hizmet sunmaktadır.
Kadromuz:
Özellikli Tıbbi İşlemler:
-Hastanemizdeki Klinik Nörofizyoloji, Epilepsi ve Uyku laboratuvarında; Epilepsi hastalarının yatırılarak tanı kesinliğinin sağlanması ve cerrahi tedavi adaylarının belirlenmesi için, epilepsi hastaları yatırılarak takip edilmektedir. Uyku bozuklukları, uykuda hareket bozuklukları ve horlama sorunu olan hastaların izlemleri yapılmaktadır. Ünitede 3 adet Rutin EEG, 6 adet PSG (polisonografi) 2 adet EMG, 1 adet video EEG monitorizasyon cihazı bulunmaktadır.
-Kliniğimizin Girişimsel Nöroradyoloji biriminde, serebrovasküler hastalıklara tanısal anjiografi, stent yerleştirilmesi ve trombektomi uygulanması minimal invazif yöntemlerle gerçekleştirilmektedir.
-Hareket Bozuklukları bünyesinde; Blefarospazm (göz kapaklarında istemsiz kasılma), Hemifasiyal Spazm (yüzde istemsiz kasılma), Servikal Distoni (boyunda istemsiz kasılma), inme sonrası gözlenen Fokal Spastisite, Fokal Distonilerin (bölgesel kasılma) tedavisinde botulinum toksini uygulanmaktadır.
-Nörosonoloji/Nörovasküler Nöroradyoloji Laboratuvarında Doppler USG ve Transkranial Doppler cihazlarıyla hastalarımızın, beyne giden ve beyin içi damarları non-invaziv olarak görüntülenmektedir.
Klinik Nörofizyoloji