Proktoloji Ünitesi (Anorektal Hastalıklar Ünitesi)
22 Ocak 2023

Proktoloji Ünitesi (Anorektal Hastalıklar Ünitesi)

Proktoloji, kalın barsağın çıkış kısmı ve halk arasında makat olarak bilinen anal bölgesinin hastalıklarının tümüyle ilgili tetkik, inceleme, tedavi yöntemlerinin geliştirildiği ve uygulandığı birimdir.

Proktoloji ünitesinde anorektal hastalıklara yönelik olarak gerekli ekipmanlar ile minimal invazivteknikler kullanılarak yapılan cerrahimüdahalelerin yapıldığı ve yüz güldüren sonuçların alındığı hizmetlersunulmaktadır.

Ünite kurumumuz Genel Cerrahi Kliniği bünyesinde, Dr. Öğr. Üyesi Samet ŞAHİN tarafından faaliyete geçirilmiştir. 1. Kattaki Genel Cerrahi Polikliniklerinin bulunduğu alandaki işlem odasında tanı ve tedavi faaliyetlerini sürdürmektedir. Ünitemizde hemoroidal hastalık, anal fistül, anal fissür ve pilonidal hastalık için günübirlik yatışla tedavi hizmetleri sunulmaktadır. Cerrahi müdahaleler lokal anestezi ve pudental sinir bloğu altında uygulanmaktadır, bu sayede hastaların yataklı servise yatışı gerçekleştirilmeden, günübirlik cerrahi müdahalelerle tedavileri tamamlanabilmektedir.

Kliniğimiz, Türkiye de ki tüm üniversite hastaneleri göz önünde bulundurulduğunda, bünyesinde proktoloji ünitesi barındıran nadir kliniklerdendir, toplumumuzda sık görülen anal bölge hastalıkları için hem Muğla ilinde tüm ilçelerden hem de komşu illerden ünitemize sıklıkla başvurular yapılmakta ve tedavi hizmeti sunulmaktadır.

Açıldığı günden bu yana 400’ü aşkın hastanın günübirlik işlem prosedürü ile cerrahisi tamamlanmıştır.

Hemoroidal hastalık tanılı hastalarımızda konvansiyonel hemoroidektominin yanı sıra neolazerablasyon tedavisiimkânı da sunulmaktadır. Yine anal fistül tanılı ve pilonidal sinüs tanılı hastalara lazer ablasyon uygulamaları yapılabilmektedir. Pilonidal sinüs hastalarımızda uyguladığımız kristalize fenol tedavisi de günübirlik cerrahi girişimler arasındadır. Tüm bu bahsettiğimiz minimal invaziv yöntemler, hastalarımızın işlevsellik kaybını en aza indirmekte ve hayat kalitesi parametrelerinde anlamlı iyileşmeler sağlamakta olup tanı ve tedaviprokolü kişiyeözel, hijyen standartlarına uygun tek kullanımlık alet ve ekipmanlar kullanılarak yapılmaktadır.

Proktoloji Ünitesinde takip ve tedavi edilen hasta grupları şu şekilde özetlenebilir:

·         Hemoroidal hastalık (Basur)

·         Perianal fistüller

·         Anal fissür

·         Anal stenoz (darlık)

·         Pilonidal sinüs (Kıl dönmesi)

·         Pelvik taban yetmezlikleri

·         Hidraadenitissupuritiva

·         Anal siğil ve kondilomlar

Faaliyete geçen ünite hakkında açıklamada bulunan Başhekim Doç. Dr. Turhan TOGAN, kurumumuzda gerçekleştirilen özellikli hizmetlerden birisi olan proktoloji ünitemizi faaliyete geçiren Genel Cerrahi Kliniği ekibimize teşekkür eder, başarılı çalışmalarının devamını dilerim.Proktoloji muayene olmak isteyen vatandaşlarımız ALO 182 veya mhrs.gov.tr uygulaması üzerinden sıra alabilirler”dedi.


  • Web resim 5.jpg
  • Web Resim 4.jpg
  • Web Resim 3.jpg
  • Web Resim 2.jpg
  • Web Resim 1.jpg