Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir yenilik daha; Hastanemiz bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ünitesi hizmete açıldı..
18 Nisan 2022

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde bir yenilik daha; Hastanemiz bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ünitesi hizmete açıldı..

 

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Ünitesi hizmete açıldı.

Açılışa; AK Parti Milletvekili Mehmet Yavuz DEMİR, AK Parti Milletvekili Yelda EROL GÖKCAN, AK Parti İl Başkanı Kadem METE, MHP İl Başkanı Mehmet KORKMAZ, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak MÜLAYİM katılım sağladı. Böyle güzide hizmetlerin veriliyor olmasından duydukları memnuniyeti dile getiren Protokol üyelerimiz Muğla’mıza ve Hastanemize Hayırlı olsun dileklerinde bulundular ve Hastane Yönetimini tebrik ettiler. Rahmet ve bereket ayı olan mübarek ramazan ayımız mübarek olsun dediler. Protokolümüze aynı zamanda kişiye özel hazırlanan “OZON” tedavisi uygulandı.

Dr. Öğr. Üyesi Betül BATTALOĞLU İNANÇ sorumluluğunda açılan GETAT Ünitesinde yapılacak uygulamalar hakkında bilgi verdi. Geleneksel ve tamamlayıcı tıp (GETAT) farklı kültürlerin inanış ve teorilerine dayanarak insan hayatını daha sağlıklı hale getirmek için fiziksel ve ruhsal hastalıklardan korunma, için modern tıbbın yanında hastalıkları teşhis ve tedavi etme gibi sağlığın korunması için kullanılan bilgi, beceri ve uygulamaların tamamıdır.

Hasta ilk başvuruda değerlendirilecek olup; İlk gün tanı amaçlı ve uygulamaya yönelik bazı testler istenir, muayenesi yapılıp tedavisi planlanır ve randevusu verilir. Hastalara uygulanacak seans sayısı şartlara göre değişebilmektedir, dedi.

Başhekim Doç. Dr. Turhan TOGAN’ın yaptığı açıklamada: “605 yataklı, 103 yoğun bakımı olan ve yaklaşık 2 bini aşan çalışanıyla günlük kurumumuza 11 bin kişi giriş yapmakta ve hastanemizde sunulan sağlık hizmetinden faydalanmaktadır. Bizler çağdaş, ilkeli, kaliteli ve sürdürülebilir; bilimsel ve insan odaklı çalışma anlayışı ile Sağlık Bakanlığımızın hizmet politikalarını kesintisiz bir şekilde gerçekleştirmekteyiz. 2 yıldır devam eden pandemi gibi olumsuz şartlara rağmen hizmetlerimizi her geçen gün arttırdık ve yapılan Sağlıkta Kalite Standartları denetiminde başarılı bir puan aldık. Tüm hastane çalışanlarımızın özverisi ve emekleri ile bölgede referans hastane olmanın gururu ve görev bilinci ile kurumumuzda bir ilki daha gerçekleştirmiş olmanın sevincini yaşıyoruz” dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak MÜLAYİM “Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) ünitemiz hizmete açılmıştır. Yöremiz halkına hayırlı uğurlu olsun. Bu hizmetlerin Muğla’mıza kazandırılmasında başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN, Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA, Sayın Milletvekillerimiz, Sayın İl Başkanımız ve emeği geçen herkese teşekkür eder, şükranlarımızı arz ederim ” dedi.

GETAT Merkezimizde verilen Hizmetler:

  • 1-Akupunktur: İğne, lazer ışınları, elektrik stimülasyonu (elektroakupunktur), v.b. uyarı yöntemleri ile vücuttaki bulunmuş özel noktaların uyarılması suretiyle yapılan uygulamadır.
  • 2-Ozon Uygulaması: Ozon tedavisi; oksijene (O2) kıyasla çok daha yüksek enerji taşıyan bir yapıya sahip kimyasal bir bileşik olan ozonun (O3) hastalıkların tedavisine yardımcı yöntem olarak kullanılmasıdır.
  • 3-Mezoterapi: Mezoterapi mezoderm veya deri orta tabakasına ilaçlar veya vitaminlerin enjeksiyonu temeline dayanan bir tekniktir. Mezoderm kaynaklı organ patolojilerinin iyileşmesini amaçlayan bitkisel ve farmakolojik ilaçların bölgesel, küçük dozlarda, özel iğneler ve özel tekniklerle cilt içi enjeksiyonu uygulamasıdır.
  • 4-Hipnoz Uygulaması: Hipnoz, zihinsel ve fiziksel rahatlama sağlamak için zihinle bilinçli bir iletişim kurma durumudur.
  • 5-Kupa Uygulaması: Kan dolaşımını arttırmak ve iyileşme sağlamak için bölgesel vakum oluşturmaya dayanan köklü tedavi yöntemine kupa terapisi denir. Hastalıktan kurtulmak veya sağlığı koruma amacıyla atık maddelerin yoğun olarak toplandığı belli noktalardaki rahatsızlıkları kan alınarak yapıldığı şekli yaş kupa tedavisi ise hacamat olarak da bilinir.
  • 6-Apiterapi Uygulaması: Arı ve arı ürünlerinin bazı hastalıkların tedavisinde kullanılmasına apiterapi denir. Bal, Polen, Propolis, Arı zehri (Venom), Arı sütü, Arı ekmeği (Perga), Arı larvası (Apilarnil), Kovan havası ve Arı sesi bu tedavide faydalanılan arı ürünleridir.
  • 7-Larva (Maggot) Uygulaması: Lucilia sericata sineğinin steril hale getirilmiş maggot (larva)’larının yara tedavisinde kullanılması biçimidir.

 

Yapılacak uygulamalar için bilgi ve randevu almak üzere pazartesi ve çarşamba günleri sabah GETAT Polikliniğine başvurulabilir. Uygulama için kişiye özel gerekli bilgilendirme yapılarak, ihtiyaç halinde bazı testler istenir.

GETAT Ünitesi hastanemiz I Blok 2. katta bulunmakta olup bilgi almak için iletişim bilgileri 0 (252) 214 13 23 / Dahili No: 3899 'dur.

  • web resim 6.JPG
  • web resim 5.JPG
  • web resim 3.JPG
  • web resim 4.JPG
  • web resim 2.JPG
  • web resim 1.JPG