Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Mucizevi Dokunuşlar..
15 Aralık 2020

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Mucizevi Dokunuşlar..

Felç (İnme) geçiren iki hastamız, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde kurulan inme merkezinde uygulanan IV TPA (Damardan Pıhtı Çözücü Tedavi) ve Endovasküler Mekanik Trombektomi (Anjio İle Damardaki Pıhtıyı Çıkartma) müdahaleleri ile sağlığına kavuştu.

Başhekim Doç. Dr. Turhan TOGAN; Hastanemiz bünyesinde bulunan Girişimsel Anjiografi ünitesinde deneyimli uzman hekim kadrosuyla mucizevi dokunuşlara imza atıldığını ve hayatların kurtarıldığını bildirdi.

Muğla Bölgemizde modern tıbbi cihazlarla donatılmış ilk ve tek olan İnme Merkezimiz vatandaşlarımıza hizmet vermektedir.

Profesyonel Nöroloji Hekimleri tarafından kesintisiz 24 saat hizmet veren İnme Merkezimizde, Girişimsel Nörolog Dr Utku CENİKLİ tarafından erken ve zamanında yapılan Anjiyografik girişimler ile tıkalı beyin damarları açılabilmekte ve uzman hekimlerimizce uygulanan pıhtı çözücü ilaç tedavileri ile ani gelişen felçler ve ölümcül seyreden inmeler tedavi edilebilmektedir.

İskemik İnme (Beyin Damar Tıkanıklığı); beynin kanlanma yetersizliği ile geri dönülmez hasar görebilmesine ve hastanın felç kalabilmesine sebep olabilen acil bir durumdur.Bu sebeple pandemi süresince aciliyet arz eden ve hayati önemi olan İnme hastalarımıza girişimsel işlemlerimiz ve tedavilerimiz kesintisiz olarak devam etmektedir. Beyinde damar tıkanıklığı ile gelişen inmede Beyin Anjiyografik girişimler ile damar açma tedavisini (Mekanik Trombektomi) uygulayan ve bu yönüyle bölgede tek olan Girişimsel Nöroloji Uzmanı Dr. Utku CENİKLİ yüz güldürücü tedaviler gerçekleştirdi.

Acil servise aynı anda başvuran iki hastadan birisine ağır felçli iken damardan pıhtı çözücü tedavi uygulanmış, diğerine ise komadayken Girişimsel Anjiografik yöntemle tıkalı damarı açılarak söz konusu damarın tekrar işler hale getirilmesi sağlanmıştır. Bu sayede hastalarımız felç olmaktan tam olarak kurtulmuş ve yeniden eski sağlıklarına kavuşmanın mutluluğunu yaşamışlardır.

Nöroloji Uzmanımız Dr. Utku CENİKLİ bu müdahalelerin erken dönemde hastanemize getirilen inmeli hastalarda yapılabildiğini ve bunun bir ekip çalışması olduğunu belirtti.

Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Turhan TOGAN, felç geçiren hastaların hızlı bir şekilde en yakın inme tedavisinin yapılabileceği sağlık kuruluşuna ulaştırılması gerektiğinin altını çizerek; inme, kalp krizi gibi acil müdahale gerektiren bir hastalıktır, rahatsızlanan hastaların inme merkezlerine ulaştırılması hayati bir öneme sahiptir. Bölgemizde inme geçiren hastalara uygulanan ve hastaları felç olmaktan kurtaran ve yaşamalarını sağlayan bu tedavi yöntemlerinin kurumumuz bünyesinde bulunmasından dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve “İnme merkezinin hastanemize kazandırılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi. 


  • web yayın 1.jpg
  • web yayın 2.jpg
  • web yayın 3.jpg