Hastanemizde “Bağışla Bedenini, Tıp Eğitiminde Yaşasın” Farkındalık Standı
10 Nisan 2025

Hastanemizde Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dönem-1 öğrencileri tarafından “Bağışla Bedenini, Tıp Eğitiminde Yaşasın” adlı sosyal sorumluluk projesi kapsamında, Dr. Öğretim üyesi Mustafa Deniz YÖRÜK ve Dr. Öğretim Üyesi Ceren UĞUZ GENCER öncülüğünde, hastanenin ana poliklinik girişinde hasta ve hasta yakınlarını kadavranın tıp eğitimindeki önemi ve kadavra bağışının yasal prosedürleri konusunda bilgilendirerek, bağış yapmak isteyenlere formları doldurmalarında yardımcı oldular.

Kadavra bağışı, tıp eğitiminde hayati bir rol oynar. Milyonlarca insana da dolaylı olarak hayat verir, gelecek nesil hekimlerin insan anatomisini öğrenmesinde ve daha iyi eğitim almasında önemli bir yeri olup onların yetişmesini sağlar.

Beden Bağışı nedir?

Beden bağışı, 18 yaşını doldurmuş bireylerin vefat sonrasında tıp eğitimi ve bilimsel araştırmalarda kullanılmak üzere kendi rızasıyla bedenlerinin bağışlamasıdır.

Kadavra bağışı nasıl yapılır?

1.           Bağış yapmak isteyen bireyler istedikleri üniversitenin tıp fakültesindeki Anatomi Anabilim Dalı'na başvurarak resmi süreci başlatabilirler.

2.           Bağış İçin; İki adet vesikalık fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisi gereklidir.

Bağış sonrası süreç nasıl işler?

Bağışlanan bedenler, tıp fakültesinde eğitim ve araştırmalar için ahlak çerçevesinde saygı gösterilerek kullanılır. Kullanım süreci tamamlandıktan sonra defin işlemleri ve tören kişinin isteği doğrultusunda etik kurallar çerçevesinde gerçekleştirilir.

Yasal Düzenlemeler nasıl işler?

Kişi, ölümünden sonra bedenini eğitim ve bilimsel amaçlı bağışlayabilir; bu işlemler resmi veya yazılı bir vasiyetle de belirtilebilir. Beden bağışı kritik bir kaynak olup, bu konuda toplumsal farkındalığın artırılması için önemlidir.

  • beden bağışı ssp
  • beden bağışı ssp
  • beden bağışı ssp
  • beden bağışı ssp
  • beden bağışı ssp
  • beden bağışı ssp
  • beden bağışı ssp
  • beden bağışı ssp