Hastanemizde İş ve Meslek Hastalıkları Polikliniği Hizmet Vermeye Başladı.
05 Şubat 2025

 Uzman Dr. Duygu LÜLECİ, Hastanemiz B Blok 2. Katında  İş ve Meslek Hastalıkları Polikliniğinde hizmet vermektedir.

İş ve Meslek Hastalıkları Uzmanlığı Nedir?

İş ve Meslek Hastalıkları Uzmanlığı, İç Hastalıkları, Göğüs Hastalıkları ve Halk Sağlığı Uzmanlığı üzerine yapılan bir üst ihtisastır. İş ve Meslek Hastalıkları uzmanları çalışma alanı yaşamının insan sağlığı üzerine zararlı etkilerini tanımlayıp, bu etkilerin sağlık üzerine yarattığı sonuçları değerlendirip koruyucu önlemleri geliştirecek, çalışanların sağlığının üst düzeye çıkarılması ve meslek hastalıklarının tespit edilebilmesi için hem klinik hem de koruyucu hekimlik uygulamalarını sürdürülmesini sağlayacak etkinlikleri sunmaktadırlar.

 

İş ve Meslek Hastalıkları  Polikliniğine Nasıl Başvuru yaparız?

İş ve Meslek Hastalıkları Polikliniğine hasta kabulü, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), işyeri hekimi ya da farklı kliniklerden meslek hastalığı şüphesi ile yapılan sevklerle olmaktadır.

SGK Başvurusu: Meslek hastalığı tanı süreci için bağlı bulunduğunuz Sosyal Güvenlik Kurumu Merkezinden (SGK İl Müdürlüğü) sevk almanız durumunda, Sağlık Kurulunda değerlendirilmek üzere kurumumuza başvurabilirsiniz.

MHRS Randevusu: Yan dal polikliniği olması nedeniyle MHRS randevusu alınabilmesi için öncelikle ana dal polikliniklerinde (Göğüs Hastalıkları, İç Hastalıkları) muayene olmak ve yeşil listeye eklenmek gerekmektedir. Sonrasında MHRS üzerinden İş ve Meslek Hastalıkları Polikliniği randevunuzu alabilirsiniz.

İşyeri hekimi ya da diğer branşlardan yapılan sevklerde, sevk belgenizle birlikte polikliniğe başvurmanız durumunda uygun saatler için randevu oluşturulacaktır.

Başvuruda: Sevk belgenizi, tıbbi sorununuzla ilgili tetkik sonuçlarınızı, iş yerinden elde edebileceğiniz belgeleri (işe giriş muayenesi, periyodik muayene, işyerinde kullanılan malzeme/kimyasallara ilişkin bilgi formları) yanınızda getiriniz.

  • dr.duygu lüleci