Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nin İlk Bebeği Doğdu..
30 Aralık 2021

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezi’nin İlk Bebeği Doğdu..

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezinin ilk bebeği Zeynep, 20 Kasım 2021 tarihinde doğdu.

2020 yılında hizmet vermeye başlayan Tüp Bebek Merkezi, Muğla ve yöresinde doğal yollarla çocuk sahibi olamayan çiftlere umut ışığı olmaya başladı. Merkezde yapılan tüp bebek (İVF) işlemi ile hastalar umutla bekledikleri bebeklerine kavuşmaya başladılar. 9 yıldır bebek sahibi olamayan ve ardından Tüp Bebek Merkezimize başvuran Elif ve Hüsamettin ŞARLAK çifti en zorlu hasta grubunda olmalarına rağmen, histereskopi, laparoskopi operasyonları ardından başarılı tüp bebek uygulamamızın ve yakın takip ettiğimiz gebelik sürecinin sonunda dünyaya gelen Zeynep’i sağlıklı bir şekilde kucaklarına aldılar.

20 Kasım 2021 tarihinde sezaryen ile gerçekleşen doğum sonrası ŞARLAK ailesi, Tüp Bebek Merkezi çalışanlarına ve hastane yönetimine teşekkür ederek, bebek sahibi olmak isteyen ailelere gönül rahatlığıyla Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Tüp Bebek Merkezine başvurabileceklerini belirtti.

Aileyi ziyaret eden Başhekim Doç. Dr. Turhan TOGAN ve hastane yönetimi,  sağlıklı bir şekilde dünyaya gelen bebeğin ailesini tebrik ederek, “Merkezin ilk bebeği olma unvanını kazanan bebeğimize sağlıklı, mutlu ve uzun bir yaşam diliyor, tüm tüp bebek merkezi ekibine başarılı çalışmalarının devamını diliyoruz” dedi.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Eren AKBABA,  Muğla’nın İlk Tüp Bebeği Zeynep’in doğumunun  kendileri için gurur kaynağı olduğunu vurgulayarak tüp bebek oluşum süreci hakkında şunları belitti. “Doğal yollarla hamileliğin gerçekleşmediği durumlarda tüp bebek tedavisiyle çözüm üretilebilmektedir. Tüp bebek yöntemi; genellikle 1 yıldan fazla bir sürede korunmasız birlikteliğe rağmen gebelik olayının gerçekleşmediği infertil çiftlerde, diğer tedavi yöntemleri ile sonuç alınamaması durumunda tercih edilen yardımcı üreme yöntemidir. Tüp bebek uygulaması hastanemizde raporlu olarak yapılabilmekte ve Hastanemizde tüp bebek tedavisinde uygulanan tüm testler bulunmaktadır. Tüp bebek tedavisinde, hem erkeğin hem kadının testlerinin incelenmesi sonucu hastaya uygun ilaç tedavisine başlanıyor. Anne adayına yumurta geliştirici ilaç tedavisi ile, 8-15 civarında yumurta elde edildikten sonra eşiyle birlikte hastaneye çağrılarak eşinden sperm örneği alınıyor. Embriyoloji ve Histoloji Uzmanı tarafından İCSİ dediğimiz yöntemle laboratuvar ortamında en kaliteli sperm ve yumurtalar birleştiriliyor. Birleşme sonrasında özel solüsyon ve ortamlarda takip edilmeye başlanıyor. Hücrenin bölünme işlemi sonrasında 3-5 günde büyümesini istiyoruz. Embriyoloji uzmanı ile aileye bilgi vererek embriyonun gelişimine göre tarih planlayıp, transferimizi gerçekleştiriyoruz. Embriyo transferinden 14 gün sonra gebeliğin oluşup oluşmadığına bakmak için hastamızı merkezimize çağırıyoruz. 14 gün sonunda gebelik testi pozitif ise hastamızın gebelik takibini sürdürüyoruz. IVF döngüsü yaklaşık üç hafta sürer. Bazen bu adımlar farklı bölümlere ayrılır ve süreç daha da uzun sürebilir.’’ ifadelerini kullandı.

Kurumumuz Tüp Bebek Merkezinden ayrıntılı bilgi almak için:

0 252 214 13 23 dahili 2503


  • resim 1.jpg
  • resim 2.jpg
  • resim 3.JPG
  • resim 4.JPG