Organ Bağışıyla İki Günde 9 Cana Umut Olundu.
24 Ağustos 2021

Organ Bağışıyla İki Günde 9 Cana Umut Olundu.

Kurumumuz Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Organ Nakil Merkezi Sorumlu Hekimi ve nakil ameliyatını gerçekleştiren Doç. Dr. Murat Urkan önderliğinde, kurumumuzda bir adet böbrek nakli ve göz hastalıkları kliniği tarafından da bir adet kornea nakli, 20 kişilik ekiple başarıyla gerçekleştirildi.

Başhekim Doç. Dr. Turhan Togan organ nakli ile ilgili şu paylaşımları yaptı:

Kurumumuzda gelişen ve güçlenen özverili ekibimiz sayesinde önemli bir başarıya daha imza atılmıştır. Sağlık Bakanlığımızın Sağlık Politikaları Kapsamında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak halkımıza kaliteli ve güvenli sağlık hizmeti sunmak için sürekli gelişim içindeyiz.

Organ Nakil ekibinden yoğun bakım ekibine, anesteziyolojiden, ameliyathane ekibine ve sekreterine kadar herkesin zamana karşı yarıştığı bu hassas mücadelede, multidisipliner bir çalışma örneği sergileyen tüm mesai arkadaşlarımıza minnettarız.

Ayrıca böylesi zor zamanlarda beyin ölümü gerçekleşip, organları bağışlanan hastalarımızın yakınlarına da almış oldukları bu bağış kararıyla örnek ve özel bir davranışa imza attıkları için minnettarız. Ailelerimize başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

“Her bağış bir organ, her organ yeni bir hayat ve umut” demektir.

oRGAN.jpg