Geriatri Uzmanı Dr.Sinem SAĞLANMAK KABADAYI Göreve Başladı.
19 Eylül 2023

Kurumumuz Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Geriatri Uzmanı Dr.Sinem SAĞLANMAK KABADAYI, Ağustos ayından itibaren poliklinikte hasta kabulüne devam etmektedir.
Geriatri Uzmanı Dr.Sinem SAĞLANMAK KABADAYI’ya muayene olmak için İç Hastalıkları (Dahiliye) uzmanı tarafından yeşil alan açıldıktan sonra MHRS randevu sistemi üzerinden ya da ALO 182'den randevu alabilirsiniz.
Sağlıklı günler dileriz.

Geriatri Nedir?

Geriatri, 65 yaş ve üstü bireylerin şeker (diyabet), yüksek tansiyon(hipertansiyon), guatr (tiroid) hastalıkları,kemik erimesi (osteoporoz) gibi dahili hastalıkları, sosyal ve fonksiyonel yaşamları, yaşam kaliteleri, koruyucu sağlık hizmetleri ve yaşlılarda sık görülen geriatrik sendromlar ile ilgilenen bir bilim dalıdır.

Bu geriatrik sendromlar yaşlanmayla birlikte sık görülmeye başlanan, kişinin yaşam kalitesini bozan, tam olarak hastalık olarak tanımlanamayan çeşitli semptom ve klinik durumlar olarak tanımlanır. Sarkopeni (kas erimesi), demans,düşme,beslenme sorunları, uyku problemleri, İdrar kaçırma ,çoklu ilaç kullanımı, kırılganlık yaşlılarda en sık görülen geriatrik sendromlardır. Geriatrik değerlendirmede temel amaç yaşlının sağlığını korumak,hastalığını tedavi etmek,bağımsız olarak yaşamını sürdürmesine yardımcı olmak ve yaşam kalitesini yükseltmektir.Böylece yaşlı bireylerin sağlık problemlerinin takip tedavisi yanında her yaşta üretkenliğin devam ettirilmesi geriatri uzmanının temel hedeflerindendir.