Türkiye Afet Mücadele Planı (TAMP) Kapsamında 2023 Yılı Masabaşı Tatbikatı Kurumumuzda Gerçekleştirildi.
07 Temmuz 2023

TAMP Yerel Düzey Sağlık Çalışma Grubu Operasyon Planı kapsamında paydaş ve destek çözüm ortakları ile 2023 yılında çalışma grubumuzca gerçekleştirilecek olan masabaşı tatbikatı, hastanemiz J Blok toplantı salonunda 5 Temmuz 2023 tarihinde yapıldı. Masabaşı tatbikat ile paydaş ve destek çözüm ortaklarında farkındalığın oluşturulması, hazırlanan afet ve acil durum planının gerçek ortamda yapılmasıyla ekiplerdeki uygulama kapasitesinin görülmesi, yönetim fonksiyonu içinde yer alanların karar verme sürecindeki kordinasyonları, olası aksaklıkların tespit edilmesi ve giderilmesi amaçlanmıştır.

Masabaşı tatbikatına Muğla İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri Başkanlığı, Sağlık Hizmetleri Başkanlığı, İl Ambulans Servisi Başhekimliği ile Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörlüğü, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, Muğla Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı, İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Muğla İl Jandarma  Komutanlığı, Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimliği ve Muğla Özel Yücelen Hastanesi Başhekimliği tarafından katılım sağlanmıştır. Sivil Savunma Birimi Sorumlusu Fatih TOPCUOĞLU’nun tatbikat hakkında vermiş olduğu bilgiler doğrultusunda “Deprem Senaryosu”yla gerçekleştirilen masabaşı tatbikatı sonunda tüm çalışma grubu sorumlularının tatbikat ile ilgili görüş ve önerileri alındı. Hastanemiz Başhekimi Prof. Dr. Turhan TOGAN tarafından tüm katılımcılara teşekkür edilerek tatbikat sonlandırıldı.

• msaba (3).jpg
  • msaba (2)_1.jpg