Kurumumuzda Yara İyileşmesinde Doku Faktörleri Sunumu Gerçekleştirildi.
07 Temmuz 2023

Kurumumuz Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde dış paydaşlı eğitim sunumları gerçekleştirilmeye devam ediyor.

Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Taşbakan tarafından yapılan “Yara İyileşmesinde Doku Faktörü” sunumu; Başhekimlik Toplantı Salonunda Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji hekimleri, Cildiye, Ortopedi, Genel Cerrahi, Plastik Cerrahi, Anestezi ve Kronik Yara Bakımı Ünitesi ekibinin de katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Dünyada ve ülkemizde ortalama yaşam ömrünün uzamasıyla birlikte Diyabetus Mellitus (şeker hastalığı) ve buna bağlı olarak da maalesef komplikasyonların görülme sıklığı artmaktadır.

Diyabetli hastalarda uzuv ve doku kayıplarına neden olabilen yara iyileşme bozukluğu ve Diyabetik ayak sık sık karşımıza çıkan önemli komplikasyonlar arasındadır. Bu nedenle hastalara doğru zamanlama ve doğru yaklaşımlarla ideal cerrahi planlama ve uygun antibiyotik tedavisi önem arz etmektedir.

Bu konuda yapmış olduğu çalışmalar ve tecrübelerini paylaşmak için Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Meltem Taşbakan’a kurumumuzda gerçekleştirmiş olduğu eğitim sunumu için teşekkür ederiz.

• tx (7).jpg
  • tx (6).jpg