Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Gebe Okulu Eğitimleri
12 Mayıs 2023

Gebe okuluna katılmasında hekim tarafından herhangi bir sakınca görülmeyen; gebeliği 20 hafta ve üzeri olanlar, egzersiz yapmasında sakınca olmayanlar, riskli gebelik öyküsü bulunmayan, ağır psikiyatrik rahatsızlığı olmayan ve eğitime katılımda sürekliliği sağlayabilecek olan bütün anne adayları eğitimlere katılabilir. Gebelerin eğitimlere rahat kıyafetleriyle katılması önerilmektedir.

Gebe Okulu Programı: Tüm gebelerin, doğum öncesi, doğum ve doğum sonrası dönemle ilgili konularda bilgi sahibi olmalarını ve bilinçli doğum yapmalarını sağlamayı, normal doğum eylemi, ağrı yönetimi ve yeni rollerini benimsemeleri konularında bilgi ve beceriyi kazandırmak amacıyla yapılmaktadır.

Anne adaylarımız: Doğum, doğum öncesi ve doğum sonrasına ilişkin kafanıza takılan tüm sorulara cevap bulabilmeniz amacıyla devam eden Gebe Okuluna, Kadın Doğum Polikliniklerimizden başvuru yapabilir ya da Gebe Okulu Eğitimci Ebesi Gülşah Gürel’iyle kurumumuz santralinden (0-252-214-13-23) dahili numara 2558’i arayarak ulaşabilir ve detaylı bilgi alabilirsiniz. Kurumumuz Gebe Bilgilendirme Okuluna katılım ücretsizdir.

Bu hafta gerçekleştirilen programda fizyoterapist eşliğinde solunum egzersizleri, gebe pilatesi yapıldı. Gebe okulu eğitimci ebemiz tarafından normal doğum, gerçek doğum ağrıları hastane hazırlığı eğitimleri tamamlanarak tüm gebelerimizle birlikte TDL (Travay Doğum Lohusa) kliniği ziyaret edildi. Burada normal doğum yapan annelerimiz ile görüşülerek, klinik sorumlu ebesiyle tanışıldı. Eğitim programlarının tamamlanmasının ardından anne adaylarına katılım belgeleri verildi.

• DSC_0572.JPG
  • DSC_0560.JPG