Kurumumuz Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Dünya Aşı Haftası İçin Stant Kuruldu.
27 Nisan 2023

Aile Hekimliği Uzmanı Hekimi Prof. Dr. Neşe Yeniçeri öncülüğünde, aile hekimliği araştırma görevlisi hekimlerimiz tarafından hastane girişinde kurulan bilgilendirme standında çocukluk çağı aşılarının yanı sıra yetişkin bağışıklaması için bilgilendirme yapılıp, broşür dağıtıldı.

Stantta vatandaşların toplum sağlığı ve kişisel sağlıkları için bu aşıları yaptırmalarının gerekli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Neşe Yeniçeri’nin çocukluk çağı aşılamanın yanı sıra erişkin bağışıklamasının da önemini vurguladığı açıklamasında “Önüne geçilebilecek olan hastalıkların önemli bir bölümünü oluşturan enfeksiyon hastalıklarına karşı en iyi önlem, hijyen tedbirleri ile beraber aşılamadır. Çocukluk çağında yapılması gereken aşılar, aşı takvimi ile belirlenmiş standartlarda yapılsa da, devamında erişkin yaşlarda uygulanması gereken aşılar da çocukluk çağı aşıları kadar hayati öneme sahiptir ve bir o kadar koruyucudur. Özellikle yaşı ileri olan veya çeşitli sebeplerle risk grubuna giren bireyler açısından aşı, daha da kritik bir role sahiptir.

Hastanemizde de tüm 65 yaş üstü bireyler ile KOAH, astım, diyabet, kalp yetmezliği, kan hastalıkları gibi kronik hastalıkları olan bireylere ücretsiz olarak zatürre aşısı Aile Hekimliği polikliniğinde muayene sonrası yapılmaktadır. Aile Sağlığı Merkezlerinde ve hastanemiz bünyesindeki aşı polikliniğinde aşı hizmeti verilmektedir.

Aşı konusunda bilinçlenmek, önce kendimiz ve çevremiz için, sonra da toplum sağlığı için şarttır.

Hastalıklara yakalanmamak ve sağlıklı günlere uyanmak için, mutlaka aşılarınızı olunuz.

Başhekim Prof. Dr. Turhan Togan ve hastane yönetim ekibi standı ziyaret ederek vatandaşlarımıza aşı ile bağışıklamanın öneminin vurgulanmasını ve bilgilendirme çalışmasının erişkin bağışıklamasında çok önemli olduğunu ifade ettiler. Stant çalışmasında emeği geçen genç hekim adaylarına teşekkür ederek stanttan ayrıldılar.

• asıx (10).jpg
  • asıx (9).jpg