2022 Yılının İlk Üçlü Protokol Toplantısı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Ev Sahipliğinde Gerçekleştirildi..
19 Mayıs 2022

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi ev sahipliğinde; T.C. Adalet Bakanlığı,  T.C. İçişleri Bakanlığı ve T.C. Sağlık Bakanlığı arasında düzenlenen 26.01.2017  tarihli "Ceza İnfaz Kurumlarının Yönetim ve Dış Koruması, Hükümlü ve Tutukluların Sevk ve Nakilleri ile  Sağlık Hizmetlerinin Düzenlenmesi ve Etkin Yürütülmesi" hakkındaki protokolün 47. Maddesi gereğince, 17.05.2022 tarihinde kurumumuzda “Üçlü Protokol Toplantısı” gerçekleştirildi.
Düzenlenen toplantı Muğla Eğitim ve Araştırma Hastane Başhekimi Doç. Dr. Turhan TOGAN’ın ev sahipliğinde, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Nadir YAĞCI, Cumhuriyet Savcısı Tuğba AKALIN, Cumhuriyet Savcısı Afşin AĞLA, Cumhuriyet Savcısı Emrah YILDIRIM, İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak MÜLAYİM,  İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı J. Albay Erdem KARAMAN, Menteşe Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Şadi BALLI, Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Celal ŞEN, Bodrum S Tipi Kapalı CİK. Md. Musa Erkan TOKCAN, Eşen T. Tipi Kapalı CİK Md. Mustafa ÇORUMLU, Muğla Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Kadri UÇAK, Bodrum S Tipi Cezaevi Jandarma Bölük Komutanı J. Üstteğmen Yavuz Selim İNAN, Seydikemer/Eşen T Tipi Cezaevi J. Bölük K. J. Üstteğmen Bilgin ÖKSÜZ, Muğla E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu Bölük Komutanı  J. Üsteğmen Mehmet Kerim SARISAKAL’ın katılımlarıyla gerçekleştirildi.
Toplantıda;  pandemi sürecinin ardından yeni işleyişler ile alakalı fikir alış-verişi,  hastanedeki mevcut hükümlü/tutuklulara ait koğuşların ve servislerin fiziki şartları, güvenlik tedbirlerine ve iyileştirmelere yönelik çalışmalar ve yerinde yapılan tespitler sonucunda hazırlanan rapor değerlendirilmiş,  yapılmakta olan çalışmalar hakkında daha önce alınan kararlar tekrar gözden geçirilmiş olup, bundan sonraki devam süreçte uygulamaya konulacak kararlar görüşülmüştür.