Hemşirelik Haftası Sempozyumu Gerçekleştirildi..
19 Mayıs 2022

Hemşirelik Haftası Sempozyumu Gerçekleştirildi..

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü ve Menteşe Devlet Hastanesinin işbirliğiyle hemşirelik haftası sempozyumu 10 Mayıs 2022 Salı günü Atatürk Kültür Merkezinizde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal marşının okunmasının ardından müzik dinletisiyle başlayan sempozyuma Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kılıçhan Bayar, Muğla İl Sağlık Müdürü Ali Burak Mülayim, İlçe Sağlık Müdürü Volkan Cesur, İl Sağlık Müdürlüğü Kamu Hastaneler Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Esin Nebioğlu, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Eriş Başaran Akça, Destek Hizmetleri Başkanı Hüseyin Kavasoğlu, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan, Menteşe Devlet Hastanesi Başhekim Op. Dr. Şadi Ballı, Aile Sosyal Politikalar İl Müd.Osman Toprakçı, Ak Parti Menteşe İlçe Başkanı Eray Çiçek ve Muğla Sağlık-Sen İl Başkanı Özcan Çiçek, hastane idarecileri, hemşireler, ebeler, akademisyenler ile öğrenciler ve davetliler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan Muğla SKÜ Hemşirelik Bölüm Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Havva Akpınar, “Hemşirelik mesleği, toplumsal gereksinimlerden doğan, insan sevgisi, özveri, sabır ve hoşgörü kavramlarını içinde barındıran çok yönlü profesyonel bir meslektir. Hemşireler, güncel bilimsel bilgiler ve kanıta dayalı uygulamalarla, sağlıklı ya da hasta bireyin, ailenin, toplumun mevcut veya olası sağlık gereksinimlerini bütüncül ve hümanistik bir yaklaşımla ele almakta, din, dil, ırk ayrımı gözetmeksizin, hemşirelik mesleğine özgü ahlaki değerler ve etik ilkelerle, insanın olduğu her yerde ve zamanda, sağlık hizmeti sunmaktadır.” dedi.

İl Sağlık Müdürümüz Dr. Ali Burak Mülayim “Hemşirelik, birey ve toplum sağlığının korunması, geliştirilmesi, hasta bakımının bilimsel yöntemlerle sağlanması hizmetlerinin beraberinde işini sevgi, saygı ve özveriyle yapabilmeyi gerektiren ve tarih boyunca değerini ve saygınlığını korumuş ve korumaya devam eden kutsal bir meslektir. Bu vesileyle pandemide hayatını kaybeden meslektaşlarımıza Allah’tan rahmet yakınlarına başsağlığı diliyorum.” dedi.

Türk Hemşireler Derneği üyesi ve aynı zamanda Koç Üniversitesi Hemşirelik Fakültesinde görev alan Prof. Dr. Sevilay Şenol Çelik’in “Hemşirelikte Güçlendirme Çalışmaları” ve Prof. Dr. Fatma Sevgi Hatipoğlu’nun “Hemşire Göçü ve Etkileyen Faktörler” konu başlıklarıyla gerçekleştirilen sempozyum tüm katılımcılar için oldukça verimli geçti.

Tüm dünyayı ve ülkemizi etkisi altına alan COVID-19 sürecinde online eğitim sonrası özellikle yoğun bakım olmak üzere sahada yeni göreve başlayan hemşirelerimizin gerçeklik şoku, acil servis ve yoğun bakımda çalışan meslektaşlarımız tarafından anlatıldı.

Doç. Dr. Fatma Birgili’nin oturum başkanlığını yaptığı panelde “Hemşireler: Öncü Ses-Küresel Sağlığı Güvence Altına Almak için Hemşireliğe Yatırım Yapın ve Haklara Saygı Gösterin” başlıklı temayla dünya çapında sağlık sistemlerini güçlendirmek için hemşirelik mesleğini koruma, esnek, yüksek nitelikli bir işgücü oluşturma, destekleme ve mesleğe yatırım yapma ihtiyacına odaklanılmaktadır.” denildi.

Pandemi sürecinde emekli olan hemşirelere teşekkür belgesi takdim edilirken, Sağlık Bakım Hiz. Müd. Özlem İnci yaptığı konuşmada “Birlikte çalıştığımız süre içerisindeki mesai arkadaşlığınız, dostluğunuz, özverili çalışmalarınız ile görevinizi ifa ederken göstermiş olduğunuz üstün gayret ve başarılı çalışmalarınız için teşekkür eder, emeklilik yaşantınızda aileniz ve tüm sevdiklerinizle birlikte sağlık, mutluluk ve huzur dolu yıllar dileriz. İyi ki varsınız bize kattığınız değerler için teşekkür ederiz. ”dedi.

Program fuaye alanı girişinde hemşire meslektaşlarımızın kendi çalışmaları olan taş boyama ve resimleri sergisi ve hatıra çekimleriyle son buldu.

Sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçen ve destek olan tüm katılımcılara teşekkür ediyor, 12-18 Mayıs Hemşireler Haftasını kutluyoruz...

• web resim 12.jpg
  • web resim 11.jpg