Aşı Farkındalık Haftası için Stant Kuruldu..
30 Nisan 2022

Aşı Farkındalık Haftası için Stant Kuruldu..

Kurumumuz Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Aşı Farkındalık Haftası için stant kuruldu.

Aile Hekimliği Uzmanı Hekimi Prof. Dr. Neşe YENİÇERİ öncülüğünde, aile hekimliği araştırma görevlisi hekimlerimiz tarafından hastane girişinde kurulan bilgilendirme standında çocukluk çağı aşılarının yanı sıra yetişkin bağışıklaması için bilgilendirme yapılıp, broşür dağıtıldı.

Stantta vatandaşlarımızın toplum sağlığı ve kişisel sağlıkları için bu aşıları yaptırmalarının gerekli olduğunu ifade eden Prof. Dr. Neşe YENİÇERİ ‘nin erişkin bağışıklamasının önemini vurguladığı açıklamasında “İnsan hayatını koruma tedbirlerinin başında aşılar aracılığıyla yapılan bağışıklama çalışmaları gelmektedir. Tüm dünyada ve ülkemizde yaşanan covid pandemisi, bizlere aşılamanın önemini bir kez daha hatırlatmıştır. Aşılama sadece bebeklik ve çocukluk döneminde değil, erişkin dönemde de yapılarak mortalite ve morbiditeye neden olan birçok hastalıkla mücadele edilmesine aracılık etmektedir.

Ülkemizde yaşlı nüfus ve kronik hastalık oranlarında artış, erişkin dönemde de aşılama çalışmalarına hız kazandırmıştır

Hastanemizde de tüm 65 yaş üstü bireyler ile KOAH, astım, diyabet,kalp yetmezliği, kan hastalıkları gibi kronik hastalıkları olan bireylere ücretsiz olarak zatürre aşısı olarak bilinen S. pneumoniaeye karşı etkili aşılar; Aile Hekimliği Polikliniğinde yapılan muayene sonrası yapılmaktadır.

Standı hastane yönetim ekibi ziyaret etti. Başhekim Doç. Dr. Turhan TOGAN yapılan bilgilendirme çalışmasının erişkin bağışıklamasında çok önemli olduğunu ifade etti.

• Asi2022 (4).JPG
  • Asi2022 (5).JPG