SARI KOD MASABAŞI TATBİKATI YAPILDI.
02 Şubat 2022

SARI KOD MASABAŞI TATBİKATI YAPILDI.

Hastane Afet ve Acil Durum Planı (HAP) hastanelerin afet yönetimi için oldukça önemli bir yere sahiptir Hastanede elektrik/su kesintisi, gaz sızıntısı, patlama, oksijen kaynağı yetersizliği vb. durumların ya da deprem, sel, yangın, fırtına vb. olayların sonucunda yapısal ve fonksiyonel sorunlar oluşabilir. Bu yaşanılası olası Acil durumun özelliğine göre hastane personelinin Acil durum kodlarında önlem amaçlı yapılması gereken zorunlu tahliye ya da tedbir amaçlı tahliye söz konusu olabilir.

Hastanenin tahliye kararının alınması ve uygulanması, insan gücü ihtiyacı, hastanenin ya da bölümün kullanım dışı kalması, tedavilerin ertelenmesi, hastalar, ziyaretçiler ve personel için yaralanma riskinin olması, diğer hastanelere, bölümlere, transport sistemine ek yük getirmesi bakımından çok dikkatli değerlendirilmesi gereken süreçlerdir. Bunların önemini göz önünde bulundurarak, hastanemizde yılda bir kez planlanan “Sarı Kod Masabaşı Tatbikatı” Başhekim Doç.Dr.Turhan Togan başkanlığında 01.02.2022 tarihinde gerçekleştirildi.

• sarı kod.jpg
  • saro kod1.jpg