17 Kasım Dünya Prematüre Günü Etkinliğinde “Her Çocuk Bir Fidandır" Diyerek Fidan Dikildi.
15 Kasım 2021

Gerçekleştirilen etkinliğe; hastane yönetimi, yenidoğan yoğun bakım uzman hekimleri, yenidoğan yoğun bakım ünitesi çalışanları, çocuk sağlığı ve hastalıkları hekimleri ile hastanede prematüre olarak dünyaya gelen ve yaşama tutunmuş bebekler, aileleriyle katıldı.
Programda açılış konuşması yapan Yenidoğan Yoğun Bakım Uzmanı Doç.Dr.Nilay Hakan; “Günümüzde her 10 bebekten birisi 37 haftadan önce doğarak prematüre olarak dünyaya geliyor. Erken doğan prematür bebeklerin, alanında uzman hekimler tarafından yenidoğan yoğun bakım ünitesinde izlenmesi gerekmektedir. Hayata erken başlayan minik kahramanlarımız, gelişen teknoloji ve bilimin ışığında, 24 haftalıktan itibaren artık yaşatılabilmektedirler.  Fakat bunun yanında da zamanında doğan bebeklere göre daha hassas ve daha sık sağlık sorunlarıyla karşı karşıya kalabilmektedirler.  Yaşamın kenarında büyük bir mücadele veren minik kahramanlarımızın, anne karnındaki kadar güvenli bir ortama, kalpleri onlar için atan anne-baba desteğine ihtiyaçları vardır.
Bu konuda deneyimli bir ekip olarak bizler de, bakımı sevgiyle ve ilgiyle sunan hemşiresi, hekimi, yardımcı sağlık personeli ve prematüre ailelerle birlikte el ele büyük bir aile gibi dayanışma içinde çalışıyoruz. Prematüre bebeklerin topluma, ailelerine sağlıklı ve sekelsiz birer birey olarak kazandırılması en büyük amacımızdır. Prematüre bebeklerin beslenmesi, büyüme ve gelişme  sorunlarının taburculuk sonrası süreçte de  devamı konusunda insanlarda farkındalık oluşturmak, onları bilgilendirmek amacıyla “17 Kasım Dünya Prematüre Günü” olarak kutlanmaktadır. Prematürelerimiz sağlıkla büyüsün ve ailelerimiz de mutlu olsun. “Hepimizin Dünya Prematüre Günü kutlu olsun” dedi.
Programa katılan ailelerden 25 haftalık olarak doğan prematüre bebeğin annesi yaşadığı hassas süreci anlatarak, Yenidoğan Yoğun Bakım ekibinin desteği sayesinde zorlu sürecin üstesinden daha kolay geldiğini belirtti.
Yenidoğan Yoğun Bakım sorumlu hemşiresi Nilgün Demirtaş’ın  “Küçücük Bedenlerinde Büyük Hikayeler Taşıyan Bebeklerimiz” adlı video sunumu yapıldı.
Sunumun ardından hastane yönetimi, yenidoğan yoğun bakım ekibi ve prematüre bebeklerin aileleriyle birlikte pasta kesildi.
Başhekim Doç.Dr.Turhan Togan, Yenidoğan Yoğun Bakım ünitesinde tüm hasta ve prematüre bebekleri sağlığına kavuşturmak için özveriyle emek veren hekim, hemşire, sağlık personeli, sekretarya ve birim personeline teşekkür etti.
 “Her Çocuk Bir Fidandır” diyerek “Dünya Prematüre Günü” anısına hastane bahçesinde tüm katılımcılarla fidan dikimi gerçekleştirilerek etkinlik sona erdirildi.

• Prem (1).jpeg
  • Prem (2).jpeg