26 Ekim Hasta Hakları Günü..​
27 Ekim 2021

26 Ekim Hasta Hakları Günü..

Hasta Hakları; hasta ile sağlık çalışanları arasında bireysel ve toplumsal düzeyde ortaya çıkan sorunların çözümünde, sağlık çalışanlarının hastaya hastanın da sağlık çalışanlarına karşı görev ve sorumluluklarının bilinmesi ile daha iyi sağlık hizmeti sunumu için hasta ve sağlık çalışanlarının birlikte sahip çıkması gereken haklardır.

26 Ekim Hasta Hakları Günü kapsamında; Hasta Hakları Birimimiz tarafından yatarak tedavi gören ve polikliniklere ayaktan muayene için başvuran hasta ve hasta yakınları ziyaretlerinde, Hasta Hakları Birim Sorumlusu İlknur SARI’ya bugün Başhekim Doç. Dr. Turhan TOGAN ile Başhekim Yrd. Op. Dr. Süreyya KOLCUOĞLU eşlik ettiler.

Yataklı servisler ve polikliniklerdeki hastalarımıza, sağlık hizmeti alırken oluşabilecek sistemsel ya da çalışan kaynaklı sorunların giderilmesi ve çözüm odaklı çalışma prensibiyle, kurumumuzda bulunan hasta hakları birimi hakkında bilgilendirme yapılarak, hasta hakları konulu broşürler dağıtıldı.

Hasta hakları konusunda bilgilendirilen hasta ve hasta yakınları yapılan ziyaret ve çalışmalardan dolayı memnuniyetlerini belirterek, teşekkürlerini ilettiler.

Sağlık çalışanı-hasta ve hasta yakını ilişkisinde hasta olarak hem haklarınız, hem de sorumluluklarınız olduğunu unutmayınız.

• hhakkı (1).jpeg
  • hhakkı (1).JPG