Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İlk Kornea Nakli Gerçekleştirildi.
28 Haziran 2021

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde İlk Kornea Nakli Gerçekleştirildi.

Pandemi hastanesi olarak hizmet veren Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde korona virüs vakalarının azalmasıyla birlikte, göz hastalıkları polikliniğine daha önce geçirdiği katarakt ameliyatı sonrasında görme kaybı şikayetiyle başvuran ve uzun süredir kornea bekleyen 75 yaşındaki hastaya, başarılı bir şekilde kornea nakli gerçekleştirildi.

Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Karalezli önderliğinde, Doktor Öğretim Üyesi Hüseyin Cem Şimşek ve nakil ekibi tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile Muğla bölgesinde de kornea nakli yapılmaya başlanmış oldu. Dr. Öğr.Üyesi Hüseyin Cem Şimşek; organ bağışının önemini vurgularken, artık hastalarımızın bölgemizde birçok özellikli sağlık hizmetine Muğla’da ulaşabildiğini belirtti. Muğla bölgesinde kornea nakli için sıra bekleyen çok fazla hasta olduğunu ancak bölgemizde kornea bankası olmadığı için bu ihtiyacın dış merkezdeki Kornea bankasından sağlandığını sözlerine ekledi. Bu durumun hastaların bekleme süresini uzattığını ve talepleri karşılamakta gecikmeler yaşanabildiğinin altını çizen Dr. Şimşek, bu yüzden bölgemizde önemli bir ihtiyaç olan kornea bankası kurulması gerekliliğini, bu bağlamda kurumlar arası iş birliğiyle en kısa zamanda Muğla kornea bankasını kurmak istediklerini de dile getirdi.

Yapılan bu başarılı nakil sonrası hastamıza Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Sırrı Sunay Gürleyük, Prof.Dr. Ali Bayrakdaroğlu ve Prof. Dr. Artay Yağcı, Muğla İl Sağlık Müdürü Dr. İskender Gencer, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydoğan ve hastane Başhekimi Doç. Dr.Turhan Togan tarafından göz hastalıkları kliniğinde geçmiş olsun ziyaretinde bulunuldu.

Ziyareti gerçekleştiren heyet, böylesi özellikli ameliyatların Muğla’da yapılabilmesinden dolayı ekiple gurur duyduklarını ifade ederek, süreçte emeği geçen herkese teşekkür ettiler.

Hastanemiz Başhekimi Doç. Dr. Turhan Togan da; Sağlık Bakanlığımızın Sağlık Politikaları Kapsamında, Müdürlüğümüzün ve Rektörlüğümüzün de destekleriyle, kurumumuzda bir ilki daha başarı ile gerçekleştiren ekibimize ve süreçte emeği geçen herkese teşekkür ederek, heyetin hastamıza geçmiş olsun ziyaretlerinden dolayı duydukları memnuniyetlerini dile getirdiler.

• DSC_0289.JPG
  • DSC_0308.JPG