Yeni Tescillenen Kalp Merkezimiz Sayın Valimiz ve Milletvekillerimiz Tarafından Ziyaret Edildi.
09 Şubat 2021

Muğla Valisi Sayın Orhan TAVLI, Muğla Milletvekilleri Sayın Yelda Erol GÖKCAN ve Mehmet Yavuz DEMİR, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin ÇİÇEK, İl Sağlık Müdürümüz Dr. İskender GENCER, Menteşe Kaymakamımı Sayın Caner YILDIZ, Muğla AK Parti İl Başkanı Sayın Kadem METE ve Menteşe İlçe Başkanı Sayın Eray ÇİÇEK sağlık hizmeti sunumunda önemli bir yeri olan ve yeni tescillenen Kalp Merkezini ziyaret etti.

Ziyarette Başhekim Turhan TOGAN yazılı ve görsel basın temsilcileri ile birlikte ziyaretçilerimize kalp merkezi olma süreci hakkında bilgilendirmede bulundu. Başhekim TOGAN “Kalp Merkezimiz Bünyesinde: Kardiyoloji Bölümü, Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü, Çocuk Kardiolojisi Bölümü, 2 adet Kataterizasyon ve Koroner Anjiografi Laboratuvarı, 3 adet Kardiyovasküler Cerrahi Ameliyathanesi, 8 yataklı 3.basamak Kardiyovasküler Cerrahi Yoğun Bakımı ve 12 yataklı 2.basamak Koroner Yoğun Bakım bulunmaktadır.” dedi

Hastanemizde ilk Kalp Anjiografi işlemi 11 Mart 2019 tarihinde gerçekleştirilmiş olup bugüne kadar 3000 i aşkın Kardiak Kateterizasyon ve 1200 ü aşkın Stent yerleştirme işlemi gerçekleştirilmiştir. İlk açık kalp ameliyatımız ise 05.11.2018 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Yenidoğan, prematüre bebekler dahil ve erişkin hastalarda gerçekleştirdiğimiz 200’ü aşkın ameliyat gerçekleştirilmiştir.

Tecrübeli bir kadro ile sağlık alanındaki yeni hizmetlerin bölge halkına sunulmaya devam edeceğini söyleyen TOGAN; Yapmış olduğumuz erişkin ve çocuk açık kalp ameliyatları, erişkinlerde koroner bypass, aort anevrizması, kalp kapak tamiri ve replasmanlarından en kompleks total arkus replasmanı gerektiren aort disseksiyonlarına kadar değişmekte olup, çocuklarda en kompleks yenidoğan hipoplastik sol kalp sendromu dahil tüm yenidoğan pulmoner atreziler, aortopulmoner şant ameliyatları gibi kompleks ameliyatlar ile infantlarda ASD, VSD, Fallot, Komplet AV Kanal Defekti’ne kadar değişen tüm hastalıkları kapsamaktadır.

Pediatrik ve özellikle kompleks yenidoğan açık kalp ameliyatları açısından hastanemiz Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü Referans hastane olma özelliğinde olup, yenidoğan ve kompleks pediatrik açık kalp ameliyatlarının yapılamadığı Aydın, Denizli, Antalya, Uşak, Afyon, Kütahya, Eskişehir gibi yakın çevremizdeki şehirler yanısıra dönem dönem Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu hatta İzmir ve Ankara gibi büyük şehirlerden de başvuran hastaları kabul ederek açık kalp ameliyatları gerçekleştirmektedir.

Kataterizasyon Laboratuvarımız aynı zamanda Pediatrik Kardiyoloji, Kalp ve Damar Cerrahisi, Nöroloji ve Algoloji bölümleri tarafından ortak olarak kullanılmaktadır.

Yapılan Hizmetlerimiz:

Pediatrik Kardiyoloji bölümümüz tarafından Pediatrik hastalara Diagnostik kardiyak kataterizasyon, ventrikülografi işlemleri yanısıra Aort Koarktasyonu gibi bazı durumlarda balon anjioplasti ve stent implantasyonu gibi pek çok invazif girişim yapılmaktadır.

Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümümüz tarafından kapalı Aort anevrizma tamiri işlemleri olan EVAR (Abdominal Endovasküler Anevrizma Tamiri), TEVAR (Torasik Endovasküler Anevrizma Tamiri) girişimsel işlemleri ile Periferik arteriyel stenozlar için Periferik arteriyel balon anjioplasti ve Periferik arteriyel stent yerleştirme işlemleri yapılmaktadır.

Nöroloji Bölümümüz tarafından Karotis Arter hastalıklarında Diagnostik kataterizasyon, karotis arter balon anjioplasti ve stent yerleştirme işlemleri yanısıra diagnostik kraniyal vasküler görüntüleme ve karotid/kraniyal trombüs çıkartılma işlemleri gerçekleştirilmektedir.

Algoloji (Ağrı) bölümümüz tarafından nöral blokaj ve ağrı tedavi işlemleri yapılmaktadır.

Hastanemizde girişimsel kardiyoloji işlemleri ve açık kalp cerrahisi ameliyatları Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi uzmanlarınca koordineli olarak yürütülmekte, konsey ve eğitim programları uygun şekilde yapılmaktadır. Hastanemizde her hafta en az 2 Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı ve 2 Kardiyoloğun katılımıyla “Kalp Konseyi” ve ayrıca yine aynı konsey haricinde katılan Nöroloji uzmanlarıyla da “Karotid Girişim Konseyi” gerçekleştirilmekte olup her konseyde en az 2 Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı ve 2 Pediatrik Kardiyoloğunun katılımıyla Pediatrik Kardiyoloji-Kalp ve Damar Cerrahisi “Pediatrik Kalp Konseyi” yapılmaktadır.

Hastanemizin Kalp Merkezi Sorumluluğunu Kalp Damar Cerrahisi Uzmanı Prof. Dr. Buğra HARMANDAR yürütmektedir.

Kalp Merkezi hakkında bilgi veren Başhekim TOGAN: “Multidisipliner yaklaşımlar ve profesyonel hekim kadrolarımız ile vatandaşımıza üst düzeyde sağlık hizmeti verilmektedir. Bölgemizde böyle güzel bir hizmetin sunuluyor olmasından dolayı son derece gururlu olduğumuzu belirtir gece gündüz demeden büyük bir özveri ile çalışan tüm meslektaşlarıma ve bu kazanımlarımızı sağlayan Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN başta olmak üzere Sayın Sağlık Bakanımız Dr. Fahrettin KOCA ve Muğla Milletvekillerimize destekleri için teşekkür eder, şükranlarımızı sunarız.” diyerek sözlerini tamamladı.

• RESİM 1.jpg
  • RESİM 2.jpg