Kurumumuzda İlk Görüntülü Muayene Gerçekleştirildi..
13 Kasım 2020

Kurumumuzda İlk Görüntülü Muayene Gerçekleştirildi..

Sağlık Bakanlığımızca COVID-19 pandemisinde bulaşın azaltılması ve  riskli kişilerin halk sağlığını tehdit etmeden sağlık hizmetlerine ulaşabilmesi açısından Tele Sağlık Sistemi olarak planlanan uzaktan görüntülü muayene hizmeti (https://dr.enabiz.gov.tr) geliştirilmiştir.
 Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak bu konuda gerekli teknik alt yapı çalışmalarını tamamlamış olup 13.11.2020 tarihi  itibariyle ilk muayenemizi gerçekleştirmiş bulunmaktayız.
Sağlık Tesisimizde  ilk etapta Göğüs Hastalıkları ve Dahiliye branşlarında görüntülü muayene yapılması planlanmış olup; COVID-19 salgını kapsamında riskli grupta nitelendirilen (COVID-19 tanısı konulan, temaslı durumda olan) vatandaşlarımız 18/11/2020 Çarşamba günü görüntülü muayene olabilmek için MHRS’ den (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) “Görüntülü Muayene” randevusu almaları gerekmektedir.
Randevular Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) web sayfasından veya 182 çağrı merkezinden alınabilir.
Görüntülü Dijital Muayene Randevusu Nedir?
COVID-19 salgını kapsamında riskli grupta nitelendirilen (COVID-19 tanısı konulan, temaslı durumda olan) vatandaşların herhangi bir sağlık kuruluşuna gitmeden görüntülü görüşme teknolojisi ile hekim tarafından muayene olmalarını sağlayacak bir randevu türüdür.
Görüntülü Muayene Randevu Nasıl Alınır?
Riskli grupta nitelendirilen vatandaşlarımızın Merkezi Hekim Randevu Sisteminde (MHRS) T.C. kimlik numarası ile sorgulaması yapıldığında, görüntülü görüşme yolu ile randevu alınabileceğine ilişkin bir bilgilendirme mesajı çıkmaktadır.
Çıkan bilgilendirme mesajında “Tamam” a tıklandıktan sonra vatandaşın talebi doğrultusunda ilgili randevu normal randevu arama süreçlerinde olduğu gibi aratılır. Randevu talep edilen kurum ve klinikte görüntülü muayene randevusu olması durumunda alt klinik alanında “Görüntülü Randevu” vb. ibaresi yer alacaktır.
Uygun randevu saati seçildikten sonra ekrana çıkan “Bu bir görüntülü randevudur. Vatandaş hastaneye gitmeden görüntülü muayene için randevu alacaktır” uyarısına “Evet” denildiğinde randevu onay ekranı açılacaktır. İlgili uyarıya “Hayır” denildiğinde bir önceki ekrana geri dönülecektir.
Randevu onay ekranında gerekli bilgilendirme yapıldıktan sonra “Randevu gir” butonuna basarak randevu oluşturulabilir.
Görüntülü Görüşme Yapılacak Bilgisayar Gereksinimi
Görüntülü görüşme amacıyla kurulan bir sistem olması sebebiyle temel olarak;
- Bilgisayar,
- Web Kamerası,
- Mikrofon,
- Güncel web tarayıcı
-İnternet
gereksinimleri mevcuttur.
Eğer görüntülü görüşme yapılacak bilgisayar bir dizüstü bilgisayar ise dizüstü bilgisayarlarda tümleşik olarak bulunan mikrofon ve kameranın kullanımı da uygundur.
Ayrıca internete bağlı Android veya IOS işletim sistemine sahip akıllı telefonlarla da görüntülü muayene olmak mümkündür.
Randevu Aldıktan Sonra Nasıl Muayene Olunur?
Randevu saatinden 1(bir) saat önce MHRS ye kayıtlı cep telefonuna görüntülü muayene randevusu bilgilendirme SMS’i gelecek olup; randevu saati geldiğinde https://dr.enabiz.gov.tr sayfasına bağlanılması ve burada yer alan “e-Devlet ile Giriş Yap” butonuna basarak sisteme giriş yapılması gerekmektedir. Açılan sayfada “Bugünkü Randevularım” bölümünde yer alan “Görüşmeye Katıl” butonuna basarak hekim ile muayene başlatılır.

• Görüntülü Konuşma2.jpeg
  • Bilgi İşlemR.jpg