İngiliz Hasta Sağlığına Muğla'da Kavuştu..​
28 Eylül 2020

İngiliz Hasta Sağlığına Muğla'da Kavuştu..

İngiliz hasta Paul Edward HEWITT, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi çalışanlarına teşekkür etti.

Fethiye’de tatilde rahatsızlanan ve Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine “göğüs ağrısı ve kollarda uyuşma” şikayetiyle sevk edilen İngiliz hasta Paul Edward HEWITT (56) yapılan Koroner Anjiyografi işlemi sonucunda “bypass” olması gerektiği kendisine iletildi. Ameliyat olmayı kabul eden, 6 (altı) damar koroner by-pass ameliyatı yapılarak eski sağlığına kavuşan hasta şifa ile taburcu edildi.

Koroner bypass için hazırlıkları tamamlanan hasta, Kalp Damar CerrahıProf. Dr. Buğra HARMANDAR ve ekibi tarafından ameliyata alındı. Hastanın başarılı bir şekilde 6 (altı) damarına koroner by-pass ameliyatı yapıldı. Hasta dahasonra Kalp Damar Cerrahisi Yoğun Bakım Ünitesinde takibe alındı. İyileşmesi devam eden hastanın bir sürede daha klinikte tıbbi takibi yapıldı.

Kalp Damar Cerrahisi klinik hekimleriyle  Başhekim Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Fatih ALAŞAN başarılı geçenameliyat sonrası hasta Paul Edward HEWIT ‘e servisinde geçmiş olsun ziyareti gerçekleştirdi.

Prof. Dr. Buğra HARMANDAR, “Koroner Anjiografi işlemi sonrasında Yoğun Bakım Ünitesindetakibi yapılan hastanın ameliyat hazırlığını başlattık. Ameliyatı oldukça riskli olan hastamızın,başarılı bir şekilde 6 (altı) damarına koroner by-pass ameliyatını gerçekleştirdik. Yoğun Bakım Ünitesinde ve Kalp Damar Cerrahisi kliniğinde sağlık çalışanlarımızın da büyük katkılarıyla bugün hastamızı sağlıklı bir şekilde taburcu etmenin mutluluğunu yaşamaktayız. Bir hekimin en büyük mutluluğu hastasının eski sağlığına kavuştuğunu görebilmesidir” dedi.

Taburcu olan Paul Edward ve eşi de yaşadıkları mutluluğu şöyle ifade ettiler. “Biz aile olarak Türk halkını ve Türkiye’yi çok seviyoruz. Birçok farklı ilde Türk arkadaşlarımız var. Doktorlar ameliyat olmamız gerektiğini söyledikleri zaman hiç tereddüt etmeden ameliyat olmayı kabul ettik”. Yıllardır tatil için Türkiye'ye geldiklerini, eşinin de bundan 15 yıl önce dizanteri şikayeti ile dış merkezde konulan erken teşhis sayesinde ameliyat olup sağlığına kavuştuğunu ifade etti. Bundan sonra hayatına ve yaşam şekline oldukça dikkat edeceğini ifade ederek, emeği geçen tüm Kalp Damar Cerrahisi ekibine teşekkür etti.

• ing (1).jpeg
  • ing (1).jpg