Yeni Genel Cerrahi Uzmanımız görevine başladı.

Yeni Genel Cerrahi Uzmanımız görevine başladı.

Kurumumuz Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde, yeni Genel Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Murat URKAN hasta kabulüne başladı.

1980 yılında Konya’da doğan Uzman Doktor Murat URKAN, ilk ve orta öğrenimini Konya’da, lise öğrenimini Bursa’da tamamladı. 1998 yılında Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Tıp Fakültesine başladı. 2004 yılında bu fakülteden tıp doktoru olarak mezun oldu. 2004-2005 yılları arasında Ankara’da pratisyen hekim olarak çalıştı ve üç ay süreyle Samsun da Sahra Sıhhiye  Okulunda kıta hekimliği eğitimi gördü. 2005-2007 yılları arasında Balıkesir/Bandırma 6.ncı Ana Jet Üs Komutanlığında Uçuş Tabibi olarak görev yaptı. 2007 yılında GATA Genel Cerrahi AD’nda başladığı Genel Cerrahi uzmanlık eğitimini 2012 yılında tamamlayıp, aynı yıl Genel Cerrahi Uzmanı olarak Eskişehir Asker Hastanesine atandı. Ağustos 2014 tarihine kadar bu hastanede görev yapan Op. Dr. Murat URKAN, 2014 yılı Ağustos ayında Hava Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı/Sağlık Şube Müdürlüğüne Uzman tabip olarak atandı. 2015 yılında GATA Organ ve Doku Nakli Koordinasyon Kısım Amiri olarak görev yaptı.

Murat Urkan; 03.11.2018 ile 03.05.2019 tarihleri arasında, T.C Akdeniz Üniversitesi Organ Nakli Merkezi’nde 6 ay süre ile aktif görev alıp böbrek nakli yeterlilik belgesini almıştır. Ekim 2019 tarihine kadar Gülhane Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi Servisinde Uzman Hekim ve Organ ve Doku Nakli Koordinatörü olarak görev yapmıştır. Kasım 2019 tarihinden itibaren Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesine atanmış olan Dr. Murat URKAN evli olup bir kız çocuğuna sahiptir. İyi derecede İngilizce bilmektedir.

Genel Cerrahi Kliniğinde göreve başlayan ve aramıza yeni katılan hekimimize ve tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun dileklerimizi iletiyor, yeni çalışma hayatında başarılar diliyoruz.

muraturkan.jpg