Çocuk Endokrinoloji Uzmanımız hasta kabulüne başlamıştır.

Çocuk Endokrinoloji Uzmanımız hasta kabulüne başlamıştır.

Kurumumuz Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Çocuk Endokrinoloji Uzmanımız Dr. Gülay Can Yılmaz görevine başlamıştır.İlimizde büyük bir eksikliği hissedilen bu bölüme atanan Uzm. Dr. Gülay Can Yılmaz; “Çocuk Endokrinoloji ünitelerinde izlenen hastalık ve sorunların başlıcaları;

• Büyüme-gelişme gerilikleri,
  • Boy Kısalıkları,
  • Erken Ergenlik,
  • Gecikmiş Ergenlik,
  • Şeker Hastalığı (Diyabet),
  • Şişmanlık (Obezite),
  • Guatr Ve Tiroit Bezi Hastalıklarıdır.
  • Ayrıca Böbrek Üstü Bezi Hastalıkları,
  • Aşırı Tüylenme,
  • Adet Düzensizliği,
  • Turner Sendromu,
  • Kalsiyum ve Kemik Metabolizma Hastalıkları,
  • Hipofiz Bezi Hastalıkları,
  • Hipoglisemi,
  • Cinsel Gelişim Bozuklukları,
  • İnmemiş Testis,
  • Kuşkulu Genital Yapı da: Çocuk Endokrinoloji ünitelerinde tanı ve tedavisi yapılan hastalıklar arasındadır” dedi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Salih AKKUŞ “ Çocuk Endokrinoloji Uzmanımızın ilimizde göreve başlamasıyla hasta ve hasta yakınlarımız çevre illere gidip mağdur olmayacaktır. Çocuk Endokrinoloji ünitemizde endokrin alanına giren hastalıkların tanısında kullanılan tüm dinamik endokrinolojik testler (büyüme hormonu uyarı testleri, şeker yükleme testi vb.) yakın zamanda uygulaması planlanmaktadır. Çocuk Endokrinoloji ve Yenidoğan ünitesi işbirliği ile hastanemizde doğan tüm bebeklerde hipotiroidi (çocuklarda kalıcı zeka geriliğine yol açabilen bir tür doğumsal hastalık) taraması yapılmaktadır. Diyabetli çocuklar ve ergenler için yoğun tedavi ve sık izlemeye dayalı modelin uygulanacağı ünitemizde diyabet eğitim hemşiresi ve diyetisyenin de içinde bulunduğu hasta ve aile eğitimini ön plana alan bir yaklaşımla diyabetli ailelere yönelik düzenli periyodik interaktif eğitim toplantıları yapılması planlanmaktadır. Ayrıca yine tam bir diyabet ekibi tamamlandığında kurumumuzda çocuk diyabetli hastalarda CGMS ve insülin pompası gibi ileri tanı ve tedavi yöntemleri uygulamalarının da yapılmaya başlayacağını " ifade etti.

Çocuk Endokrinoloji Uzmanı Dr. Gülay Can Yılmaz 1982 İstanbul doğumludur. 2006 yılında İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesinden mezun olmuştur. 2006 yılında İstanbul Kartal Dr. Lütfi Kırdar Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları ihtisas eğitimine başlamış olup, 2011 yılında buradan ihtisasını tamamlayıp Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları uzmanı olmaya hak kazanmıştır. 2014 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesinde Çocuk Endokrinoloji ihtisas eğitimine başlamış ve 2017 yılında Çocuk Endokrinoloji Uzmanı olmuştur.

Görev Yaptığı Hastaneler; 2012-2014 yılları arasında T.C.Sağlık Bakanlığı Rize Devlet Hastanesinde Çocuk Sağlığı Uzmanı, 2017-2019 yılları arasında T.C. Sağlık Bakanlığı Mardin Devlet Hastanesinde Çocuk Endokrinoloji Uzmanı olarak çalışmıştır. 2019 yılının son aylarında aramıza katılmış olup, evlidir.

Hastanemiz Çocuk Endokrinoloji Bölümünde göreve başlayan yeni hekimimize ve tüm halkımıza hayırlı uğurlu olsun dileklerimizi iletiyor, yeni çalışma hayatında başarılar diliyoruz.