2019 yılı ilk dönem, 14. Grup katılımcılarına diyabet okulu diplomaları verildi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Diyabet Okulu Ocak dönemi mezunları olan 16 kişiye diplomaları verildi.

Eğitimler Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, İç Hastalıkları Uzmanı, Diyetisyen, Fizyoterapist ve Diyabet Hemşiresi tarafından verilmektedir. Diyabet hastası ve polikliniklerde tedavisi ve takibi yapılan ayaktan hastalar ile servislerde yatan hastaların katıldığı eğitimler 2019 yılında da devam edecektir.

Eğitimciler tarafından katılımcılara; diyabet hastalığı, diyabetin oluşum mekanizması, tıbbi tedavisi, beslenme, diyabette insülin dışında kan şekerini düzenleyici ilaçlar, diyabetin akut komplikasyonları, diyabetin kronik komplikasyonları, diyabette fiziksel aktivite ve hareketler, diyabetle yaşam ve insülin tedavisi konularında bilgiler verildi.

• Dybt 1.jpg
  • Dybt 2.jpeg