Hemodiyaliz Ünitemizde Yeni Yıl Etkinliği…

Hemodiyaliz Ünitemizde Yeni Yıl Etkinliği

Hastanemizde, Hemodiyaliz Ünitesi Ekibimiz tarafından Böbrek yetmezliği sebebiyle tedavi gören, yaşamlarını diyaliz makinesine bağlı sürdüren hastalara moral amaçlı erken yılbaşı eğlencesi düzenlendi. Haftada birkaç kez diyalize girmek zorunda kaldıkları için fiziksel ve psikolojik olarak travmalar yaşayan hastalara yönelik olarak düzenlenen etkinlikte diyaliz tedavisi gören, hastaların moralinin güçlendirilmesi adına erken yılbaşı kutlaması düzenlendi.

Kutlamaya Doç. Dr. Bülent HUDDAM, Dr. Müge Erek ERSÖZEN, Dr. Okşan Uyar GAZEZOĞLU ve Dr. Umay GÖKÇE, diyaliz ünitesi çalışanları, diyaliz hastaları ve yakınları katıldı.
            Dr. Okşan Uyar GAZEZOĞLU “Kronik hastalıkları olan bireyler özellikle diyaliz hastaları yaşamlarının uzun bir sürecini hastanede geçiriyorlar. Yılbaşı, bayram gibi önemli gün ve tatillerde dahi günlerini hastanede geçirdikleri için bizde bu hastalarımızın bir nebze moral, motivasyonlarını güçlendirmek adına müzik eşliğinde her yıl olduğu gibi bu yıl da böyle erken yılbaşı etkinliği yaptık. Burada 102 hasta tedavi ediliyor, günlük 50-60 arası hasta diyalize geliyor. 2 gün dönüşümlü olarak diyalize giriyor. 4-6 saatlerini burada geçiriyorlar. Hastalarımızın en kısa zamanda bağışlanan organlarla yeni hayatlarına kavuşmaları en büyük istediğimiz. Tüm hastalarımıza aileleriyle birlikte sağlıklı, mutlu, güzel günler ve acil şifalar diliyorum"dedi.
            Günün anısına hazırlanan yeni yıl pastası hastalar ve diyaliz merkezi çalışanları tarafından birlikte kesildi.

• Dyz (1).jpg
  • Dyz (2).jpg