Diyabet Okulumuz 12. Grup Katılımcılarına Diplomalarını Verdi.

Diyabet Okulumuz 12. Grup Katılımcılarına Diplomalarını Verdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde faaliyet gösteren Diyabet Okulumuz Ekim dönemi mezunlarını verdi.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Okulu 2018 yılı Dördüncü Dönem Grubundan bu ay 16 kişi mezun oldu.

Eğitimlerimiz Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları Uzmanı, İç Hastalıkları Uzmanı, Diyetisyen, Fizyoterapist ve Diyabet Hemşiresi tarafından verilmeye devam etmektedir. Ağırlıklı olarak servislerde yatan diyabet ve polikliniklerde tedavi takibi yapılan hastaların katıldığı eğitimlere gönüllüler de katılım sağlıyor.

Eğitimciler tarafından katılımcılara, diyabet hastalığı, diyabetin oluşum mekanizması, tıbbi tedavisi, beslenme, diyabette insülin dışında kan şekerini düzenleyici ilaçlar, diyabetin akut komplikasyonları, diyabetin kronik komplikasyonları, diyabette fiziksel aktivite ve hareketler, diyabetle yaşam ve insülin tedavisi konularında bilgi verildi.

Diyabet Okulu eğitimlerine katılan 12. Grup katılımcılarına, eğitim sonunda “Diyabet Okulu” diploması verildi.