Hastanemizde ilk kez Östaki balon Tuboplasti ameliyatı uygulandı.

Hastanemizde ilk kez Östaki balon Tuboplasti ameliyatı uygulandı.

Kulak Burun Boğaz Kliniği ekibi bir ilki daha gerçekleştirdi. Kurumumuzda Östaki balon Tuboplastiameliyatıilk kez bir hastamıza uygulandı.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Eğitim Araştırma Hastanemizde Östaki balon tuboplasti yöntemiyle 45 yaşındaki hasta tedavi edildi. Östaki kanal disfonksiyonu nedeniyle sol kulakta çökme ve buna bağlı olarak kulakta dolgunluk ve işitme kaybı yaşayan Sevgül Türkmen isimli hastamıza MSKÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kulak Burun Boğaz Anabilim Dalı doktorları Prof. Dr. Harun ÜÇÜNCÜ, Doç. Dr. Sabri KÖSEOĞLU, Dr. Öğ. Üys. Ozan GÖKDOĞAN, Dr. Öğ. Üys.  Erdoğan ÖZGÜR, Arş. Gör. Dr. Kerimcan Çakıcı ve Arş. Gör. Dr. Coşkun Atay’dan oluşan ekip tarafından ameliyat ile Östaki balon tüboplasti uygulaması gerçekleştirildi.

Ameliyat hakkında bilgi veren Prof. Dr. Harun ÜÇÜNCÜ, “Balon ile Östaki Borusu genişletilmesi uygulaması kronik östaki kanalı tıkanıklığı olan hastalarda oldukça başarılı sonuçlar vermektedir. Bu teknikte Östaki kanalına geniz tarafındaki ağzından burun yolu ile yapılan endoskopi eşliğinde özel bir kateter ile girildikten sonra kateter üzerindeki balon kanalın kıkırdak yapıdaki bölümü içinde şişirilmekte ve kanalın genişlemesi sonucunda fonksiyonlarında uzun süreli düzelme sağlanabilmektedir.

Özellikle hızlı ve sık basınç değişimine maruz kalan mesleklerde (dalgıçlar, pilotlar gibi) östaki kanal disfonksiyonu nedeni ile basınç eşitleme problemleri sık gözlenmektedir. Buna bağlı olarak kulaklarda dolgunluk, işitme kaybı ve zaman içinde de kulak zarında kalıcı çökme meydana gelebilmektedir. Balon dilatasyon yöntemi ile de bu tür problemler kolayca aşılabilmektedir.” şeklinde konuştu.

Ameliyat sonrası takip sürecinde kontrolleri yapılan Sevgül Türkmen bu tedavi için uzun süredir beklediğini belirtti ve bu tedavi sürecinde katkısı olan tüm hekimlerimize teşekkür etti.

Artık Muğla’mızda böylesi özellikli ameliyatları yapabilen genç ve dinamik bir ekip olmasından memnuniyetlerini dile getirdi.

Kulak Burun Boğaz Kliniği ekibine başarılı ameliyatları için teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.

• Resim 1.JPG
  • Ressim 2.jpg