Diyabet Okulu 2024 Yılı Ekim Ayı Mezunlarını Verdi
17 Ekim 2024

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bünyesinde Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülen "Türkiye Diyabet Önleme ve Kontrol Programı" kapsamında devam eden  Diyabet Okulu 2024 yılının Ekim ayı mezunlarını verdi.

Diyabet hastaları ve yakınlarının katıldığı eğitimlerde, diyabette genel bilgiler, diyabet oluşum mekanizması ve fizyopatolojisi, tıbbi beslenme tedavisi, diyabette insülin dışında kan şekeri düzenleyici ilaçlar, diyabette akut-kronik komplikasyonlar, diyabette fiziksel aktivite ve egzersiz, insülin tedavisi, insülin uygulama çeşitleri hakkında bilgilendirme sayesinde diyabetle koordineli ve kaliteli yaşam hedefiyle açılan Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Diyabet Okulu, diyabetli bireylerin yüz yüze katılımı ve soru-cevap eşliğinde gerçekleştirildi.

Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Gülhan AKBABA koordinatörlüğünde gerçekleştirilen diyabet okulu eğitimi programı, endokrinoloji ve metabolizma hastalıkları uzmanı hekimleri, diyetisyen, fizyoterapist ve diyabet-eğitim hemşireleri tarafından verilen eğitim sonunda;  17  tip 2 diyabetli katılımcıya "diyabet okulu diploması" verildi..

Kurumumuzda belirlenen aylarda yapılacak olan diyabet okulu eğitimlerine, katılım ücretsiz olup isteyen herkes katılabilir.

Diyabet Okulu hakkında ayrıntılı bilgi almak ve danışmak için, hastanemiz santralinden, diyabet eğitim hemşire odası dahili numarası 4451 ’i tuşlayarak ulaşabilirsiniz.

• ekim diyabet ok1
  • ekim diyabet okl