Hastanemizde Emzirme ve Normal Doğum Haftası Etkinliği Gerçekleştirildi
15 Ekim 2024

Bebeğinize Vereceğiniz En Güzel Armağan, Anne Sütüdür.

Ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri olarak belirlenen Emzirme ve Normal Doğum Haftasında Anne Sütü ve Emzirmenin önemi ile ilgili farkındalık oluşturmak amacıyla stant kuruldu. Anne ve anne adaylarına emzirme hakkında bilgi verildi.

Gebe bilgilendirme sınıfı eğitimci ebesi Gülşah Gürel ve Kadın Doğum Kliniği Sorumlusu Netice Çelikal tarafından kurulan bilgilendirme standında, hamile anne adaylarına ve emziren annelere anne sütünün önemi ve emzirme hakkında bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan ve hastane idarecileri de standı ziyaret ederek ebelerimizin çalışmalarına destek verdiler.

Başhekim Togan “Anne sütü bir mucizedir. Anneden bebeğe ilk aşı, en güzel armağandır. Sağlıklı nesiller ve sağlıklı gelecek için ilk 6 ay bebeklerimizin su dahil bütün ihtiyaçlarının tamamını karşılayan anne sütüyle beslenmelerine devam etmek ve emzirme sürelerini 2 yılın ötesine taşımak en önemli hedefimizdir” dedi.

1991 yılından itibaren Ülkemizde, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" başlatılmıştır. Bu kapsamda bebek dostu hastane olarak gebe okulumuzda gebelerimize eğitim ve danışmanlık hizmeti sunmaktayız.

Bebek dostu hastane olarak başarılı emzirmenin on adımını takip etmekteyiz.

Başhekimlik toplantı salonunda çalışma arkadaşlarımızdan anne adayları ve emziren annelerimize “Anne Sütü ve Emzirme” eğitimi verildi.

Kurumumuzda “BAŞARILI EMZİRMENİN ON ADIM İLKESİ KULLANILMAKTADIR”.

Sağlıklı nesiller için hayata anne sütü ile başlayalım.

• WEB5 NORMAL DOĞUM HFT
  • WEB6 NORMAL DOĞUM HFT