Omurgada Lumbar ve Sakral Kırığı Olan Yabancı Uyruklu Hastaya Sakroalariliak Vidalama Ameliyatı Yapıldı.
28 Eylül 2024

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği’nde Sakrum kırığına Sakroalariliak vidalama tekniği ile hastanemizde ilk defa müdahalede bulunuldu. Yüksekten düşme nedeniyle lumbosakral ve sakral vertebra kırıkları olan, bu nedenle şiddetli ağrı, yürüyemeyen ve idrar yapamama sorunu yaşayan yabancı uyruklu hasta dış merkezden hastanemize sevkli olarak geldi.

Op. Dr. Ozan AYDOĞDU tarafından Beyin ve Sinir Cerrahisi Kliniği hekimlerinin destek ve katkıları ile başarılı bir şekilde sakroalariliak vidalama ameliyatı gerçekleştirildi. Ameliyatı gerçekleştiren Op.Dr.Ozan AYDOĞDU, hastanın ameliyattan 24 saat sonra sorunsuz bir şekilde yürütüldüğünü ifade etti. Hastanemizde daha önce de sakroalariliak vidalama tekniğini dejeneratif omurga deformitesi olan yaşlı hastalara kendisi tarafından başarılı bir şekilde uygulandığını belirtti. Bu tür ameliyatlarda kullanılan bu teknik sayesinde hastaların iyileşme sürecinde özellikle yaşlı hastalarda yaşam konforuna katkısı daha fazla olmakla beraber ağrılarında önemli ölçüde azalma ve omurganın kaybolan işlevselliğinin yeniden kazanımına belirgin katkı sağlamaktadır.

Titiz bir çalışma gerçekleştiren başta Beyin, Sinir ve Omurga Cerrahisi asistan hekimleri, Anestezi ve Ameliyathane ekibi, Klinik ekibi yanında tüm bu ameliyatların yapılabilmesi için olanak sağlayan ve desteklerini esirgemeyen hastane yönetimi adına başta başhekimimiz Prof.Dr.Turhan TOGAN olmak üzere tüm yönetim ekibine teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

Hastane idaresi olarak hastamıza geçmiş olsun ziyaretinde bulanan Başhekim Prof.Dr.Turhan TOGAN, Op. Dr.Ozan Aydoğdu, beyin ve sinir cerrahisi ekibinden hasta hakkında bilgi aldı. Bu süreçte hastanın sürecini yakından takip eden Uluslararası Hasta Birimi görevlisi Türkan Mutlu ve tüm sağlık ekibine teşekkür etti.

• web saktroiliak vida1
  • web saktroiliak vida2