26 Eylül Dünya Çevre Sağlığı Günü
27 Eylül 2024

Çevrenin korunmasını savunmak amacıyla Dünya Çevre Sağlığı Federasyonu tarafından 2011 yılında“26 Eylül Dünya Çevre Sağlığı Günü” olarak ilan edilmiştir.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çevre Yönetim Sorumlularımız sağlık teknikerleri Furkan TEBER ve Aleyna ALPER , 26 Eylül Dünya Çevre Sağlığı Günü kapsamında  çevreye olan duyarlılığımıza ve sürdürülebilirlik konusundaki kararlı adımlarımıza çalışmalarımıza devam ediyoruz. Sağlık tesisimizde gelecek nesillere temiz bir çevre bırakmanın temel amacımız olduğu bilinciyle temiz çevre temiz toplum anlayışını benimseyerek bu alanda yaptığımız çalışmaları şunlardır:

•⁠ ⁠Hastane olarak  sıfır atık projesi sistemini hayata geçirdik bu sayede 2020 yılında  Sıfır Atık Belgesi almaya hak kazandık.

•⁠ ⁠2024 yılı 6 aylık süre itibarıyla 1840 kg kağıt atığı geri dönüştürdük, böylece 32 ağacın kesilmesini önledik.

•⁠ ⁠890 kg  plastik atığın geri dönüşümüyle 37 kg sera gazı salınımını engelledik, 5138 kWh enerji tasarrufu ve % 72 enerji verimliliği sağladık. Ayrıca hastanemizde 100 kilogram cam atık toplanmıştır.

Hastane olarak, atıkların doğru şekilde ayrıştırılmasına ve geri dönüşüm süreçlerinde hastanemiz personellerine eğitimler verip, gerekli denetimler yaparak sürecin daha sağlıklı ilerlemesi için çalışmalarda bulunmaktayız.

⁠Hastanemizde dumansız hava sahası ilkesini benimseyip kapalı alanlarda denetimler yaparak pasif içiciliğin önüne geçmek istiyoruz.

⁠İnsan sağlığını olumsuz etkilememesi adına hastanemizde kullanılan  sularından düzenli olarak klor ölçümleri yapıp gerekli analiz takipleri sağlanarak oluşabilecek olumsuz durumların önüne geçmeyi amaçlamaktayız.

Bu nedenle yapmakta olduğumuz sıfır atık çalışmasıyla; pillerin, ambalaj atıkların uygun geri dönüşüm kutusuna atarak çevre sağlığını koruyabiliriz. Unutmayın! Gelecek nesillere bırakabileceğimiz en değerli miras temiz bir çevredir. Sağlık yaşam için çevremizi koruyalım ve temiz tutalım.

• çevre sağlığı günü