Kurumumuzda Onkoplastik Meme Kanser Cerrahisi Yapılan Hastaya Aynı Anda Hastanın Kendi Dokuları ve İmplant ile Rekonstruksiyon Ameliyatı Gerçekleştirildi
25 Eylül 2024

Estetik görünüm elde edilerek yapılan meme kanseri ameliyatları; iyi kozmetik ve onkolojik sonuçları ile hayat kurtarmaktadır. Bu durum meme kanseri hastalarında beden algısı ve kansere uyum sürecinde yaşanabilecek problemlerin de önüne geçmektedir.

Hastanemizde aynı seansta hem kanser cerrahisi yapılabilmekte hem de  hastanın kendi dokuları ya da implant kullanılarak memede iyi bir görünüm elde edilebilmektedir . Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Anabilim Dalından Prof.Dr.Mustafa Nişancı, Dr.Öğr.Üyesi Şükrü Kasap, Genel Cerrahi Anabilim Dalın’dan Doç.Dr.Önder Özcan, Dr.Öğr.Üyesi Cenk Yazkan tarafından ; cilde de yayılım gösteren ileri evre meme kanseri hastamıza aynı seansta hem kanser cerrahisi hem de hastanın kendi dokuları ve implant ile rekonstruksiyon ameliyatı gerçekleştirildi.  Genel Cerrahi Anabilim Dalı Başkanı Doç.Dr.Önder Özcan; hastanemize başvuran meme kanseri hastalarının genel cerrahi, onkoloji, patoloji, radyoloji, nükleer tıp, radyasyon onkolojisi bölümlerinden oluşan multidisipliner meme tümör konseyinde titizlikle değerlendirildikten sonra hastaya özel tedavilerinin konsey kararı ile planlandığını, güncel tüm tanı ve tedavi yöntemlerinin kullanıldığını, geleneksel cerrahi yöntemlerin günümüzde meme kanseri hastalarının kaderi olmadığını, onkoplastik cerrahi ve rekonstrüksiyon teknikleri ile oldukça başarılı sonuçlar elde edildiğini vurguladı.

Gerçekleştirilen ameliyat sonrası iyileşme süreci devam eden hastamız yaşamış olduğu memnuniyeti ifade ederek emeği geçen tüm hocalarımıza ve klinikteki görevli sağlık ekibine teşekkür etti.

• web meme impant