Muğla Diyabet Gençlik Kampı Açılışı
20 Eylül 2024

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi koordinasyonunda, İl Sağlık Müdürlüğü ve Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Çocuk Endokrinoloji Bilim Dalı tarafından Muğla’da yaşayan 30 tip 1 diyabetli çocuk ve genç için  Marmaris İçmeler mahallesinde bulunan Muğla SKÜ Turizm Otelcilik Uygulama Otelinde  18-21 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan Muğla Diyabet Gençlik Kampı’nın açılışı yapıldı.

Kampın açılışına Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof.Dr.Süleyman Cüneyt KARAKUŞ, İl Sağlık Müdürü Dr.Ali Burak MÜLAYİM, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr.Eriş BAŞARAN AKÇA, Muğla SKÜ Marmaris Turizm Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr.Zehra TÜRK, Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof.Dr.Turhan TOGAN, Başhekim Yardımcısı Dr.Öğr.Üyesi Fatih ALAŞAN, Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Özlem PALANCIOĞLU, Marmaris İlçe Sağlık Müd. İmran İNCE ve çalışanlar katıldı.

Program saygı duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Muğla da ilk kez düzenlenen diyabet  gençlik kampı hakkında  bilgi veren Çocuk Endokrinoloji uzmanı  Dr.Öğr.Üyesi Gülay CAN YILMAZ “diyabet gençlik kampı derken neyi kastediyoruz?” diyerek, gençler için hazırlanan programın detaylarını paylaştığı konuşmasıyla devam etti. Diyabeti yönetme, takip etme ve spor yaparken dikkat etmeleri gereken hususları öğreteceklerini vurguladığı konuşmasında: Amacımız gençlerimizin sosyal anlamda güçlü olduklarını hissettirmek ve tek olmadıklarının farkına varmalarını sağlamaktır. Diyabetle arkadaş olmalarını sağlamak, diyabet bakımı ve tedavisinde kendilerini yeterli hale getirmek, diyabet bakımındaki sorunlarla baş edebilmelerini sağlayıp bakım bilinci kazandırmak ve diyabet tedavilerine yönelik sorumluluklarını tek başlarına yerine getirebilmeleri için motivasyon sağlamaktır.

Tip 1 diyabetli gençlerimizle birlikte, yoğun bir eğitim ve eğlence süreci geçiriyoruz. Toplamda 30 diyabetli gencimiz burada. Ekibimizde iki diyabet hemşiresi, iki karbonhidrat sayımı konusunda yetkin beslenme uzmanı, bir stajyer beslenme uzmanı, bir sosyal hizmet uzmanı ve 1çocuk1dilek Muğla grubundan 5 Tıp Fakültesi stajyer öğrencimiz çocukların bakımına destek olmak üzere bizimle buradalar. Hep birlikte toplamda 42-43 kişilik büyük bir ekibiz” diyerek sözlerine devam etti.

Pandemiden sonra diyabet gençlik kampı düzenleyen ilk illerden birisi olarak Muğla Gençlik Kampının gelenekselleşmesi ve devam etmesi için çalışmalarımıza aynı heyecanla devam edeceğiz.  Bu büyük organizasyonun planlanması, hazırlanması ve kamp sürecinin her aşamasında emeği geçen ve destek olan tüm paydaşlarımıza ve yöneticilerimize teşekkür ediyoruz. Diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Protokol konuşmalarını yapan Başhekim TOGAN, İl Sağlık Müdürü Dr.Ali Burak MÜLAYİM ve Dekan Prof.Dr.Süleyman Cüneyt KARAKUŞ “Hepsi çok güzel bir organizasyon sosyal farkındalık için yapılan çalışmanın çok önemli olduğunu altını çizerek geleceğimizin ışığı gençlerimize ve kamp sürecinde emeği geçen hocamıza diyabet ekibine ve katılımcılara teşekkür ettiler.

Kamp programına katılan gençler hep birlikte kürsüye çıkarak diyabet andını okudular. Günün anısına hep birlikte çekilen fotoğraf sonrasında açılış programı sona erdi.

DİYABET  ANDI

Bir  Diyabetli Olarak, Kendimden Yakınmadan Ve Yılmadan,

Diyebet  Sağlık Ekibinin  Önerilerine,

Düzenle Ve Titizlikle Uyacağıma,

Kendimden Küçükleri,  Diyabetlileri,

Ve   Doğayı Koruyup Kollayacağıma,

Kendimle, Çevremle  Ve İnsanlarla,

Daima  Barışık  Yaşayacağıma,

Bu Güne  Güvenle,

Geleceğime  Umutla  Bakacağıma,

Çalışmaktan  Yılmayacağıma,

Tüm  Değerlerim  Üzerine  Söz  Veririm.

• gençlik diyabet kamp2
  • gençlik diyabet kamp10