Dünya İnflamatuvar Bağırsak Hastalıkları Günü Etkinliği
20 Mayıs 2024

19 Mayıs Dünya İnflamatuar Bağırsak Hastalıkları Günü kapsamında kurumumuz girişinde stant kuruldu.

Bilgilendirme standını İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Burak MÜLAYİM, hastane yönetim ekibi Başhekim Yardımcısı Uzm. Dr. Eda ÖZLEK ile birlikte ziyaret ettiler. Gastroenteroloji uzmanı  Prof. Dr. Burak ÖZŞEKER, Doç. Dr.Mehmet Suat YALÇIN ve Uzm. Dr. Murat BAŞARAN’ın işbirliğiyle  gerçekleştirilen farkındalık standında kişilere mor kurdele takılarak,  bilgilendirme broşürleri dağıtıldı.

İnflamatuvar Bağırsak Hastalığı (İBH), sindirim sisteminde, özellikle de bağırsaklarda, iltihap (inflamasyon) içeren bir dizi durumu kapsar. İBH, iltihapla sonuçlanan ve bazen barsakların (bağırsakların) yapısında hasara neden olan yaşam boyu devam eden kronik (müzmin) bir hastalıktır.

İBH'nın iki türü vardır: Ülseratif kolit ve Crohn hastalığı. Bunlar, sindirim sisteminin farklı bölümlerini etkiler ve birbirinden kısmen farklı belirtiler gösterir.

Kronik ve tekrarlayıcı hastalıklar olduğu için düzenli takip ve kişiye özel tedavi yaklaşımı gerekmektedir.

Hastanemiz Gastroenteroloji Kliniği bünyesinde hizmete giren İBH Polikliniği ve Ayaktan Tedavi Merkezi'nin tanıtımı ve hasta, hasta yakınlarına yönelik bilgilendirme toplantısı gerçekleştirilmiştir. Prof. Dr. Burak ÖZŞEKER tarafından katılımcılara İBH hastalığı, klinik takibi hakkında güncel yaklaşımlara dair sunum yapıldı.

Sunumun ardından soru cevap bölümüyle devam eden program hep birlikte poliklinik ve ayaktan tedavi merkezi ziyareti yapılmasıyla sona erdi.

• WEB İBH6
  • WEB İBH7