Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde Bilişim Haftası Etkinliği Gerçekleştirdi
11 Mayıs 2023

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü'nün "Davranışsal Bağımlılıklarla Mücadele Eylem Planı Farkındalık Çalışmaları" kapsamında Mayıs ayının ilk haftası olan "Bilişim Haftası"nda faaliyetler yürütülmesi önerilmiştir. Bilişim haftasında; insanları ortak düşüncede birleştiren ve ulusal bilgi toplumu oluşturmayı hedefleyen bilimin, bu bilgilerin bir anlamda yeniden işlenmesi olan bilişimin ve insanın yaşamını bu denli etkileyen, ufkunu açan, uygarlığı hızla geliştiren teknolojinin bilinçli ve faydalı kullanımı üzerinde durmak, çocuklar ve gençler başta olmak üzere tüm toplumu bilişim teknolojilerinin güvenli ve bilinçli kullanımına teşvik etmek bu konuda bilgilendirmek amaçlanmıştır.

Bu amaçla Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı tarafından 11 Mayıs 2023 tarihinde saat 10.00-16.00 arasında Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi poliklinik girişlerinin yapıldığı alanda stant kuruldu. Stant çalışmasında hastaneye müracaat eden çocuklar, gençler, ailelerin bilişim teknolojilerinin ve internetin bilinçli, güvenli, etkin kullanımı konusunda farkındalık ve bilgilendirilmeleri sağlanmış,  tüm ebeveynlere çocuklarını bilişim teknolojileri ile uygun zaman ve koşullarda tanıştırılması konusunda eğitim verilmiş ve broşür dağıtılmıştır. Stant çalışmasında Halk Sağlığı Anabilim Dalı, Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı ve Çocuk ve Ergen Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı öğretim üyeleri, asistan ve intörn hekimleri, hastanemiz ayaktan AMATEM biriminde görevli hemşire ve psikolog görev almıştır. Çalışmada kullanılan afiş ve broşürler, eğitim materyalleri için Muğla İl Sağlık Müdürlüğü ile işbirliği yapılmıştır.

Başhekim Prof. Dr. Turhan Togan ve hastane yönetim ekibi standı ziyaret ederek tüm çalışma ekibine yapmış oldukları farkındalık çalışması için teşekkür ettiler. Geleceğimizin umudu gençlerimizin sanal ortamda değil, sosyal hayatta kalmaları çok önemlidir. Her yaş döneminde teknolojik cihazların kullanımı konusunda aile fertlerinin dikkatli olmaları gerekmektedir. ”denildi.

• DSC_0780.jpg
  • DSC_0775.jpg