2024 Yılının İlk Canlı Nakli 52 Yaşındaki Hatice ÖZTÜRK
03 Mayıs 2024

Ocak ayında rahatsızlanarak hastanemize başvuran 52 yaşındaki Hatice ÖZTÜRK’e   yapılan tetkikler sonucunda kronik böbrek yetmezliği tanısı konulmuş ve hemodiyalize başlanmıştır. Bu sırada Eşi Mesut ÖZTÜRK  hastanemiz organ ve doku nakil koordinatörlüğüne başvurup böbreğinin bağışlamak istediğini belirtmiştir. Yapılan detaylı tetkik ve incelemeler neticesinde Mesut Öztürk’ün böbreğinin doku tiplemesinde eşi Hatice ÖZTÜRK’e takılmasında sakınca olmadığı görülerek 17.04.2024 tarihinde gerçekleştirilen başarılı böbrek nakil ameliyatın ardından, Hatice ÖZTÜRK eşinin bağışladığı böbrekle yeniden sağlığına kavuşmuştur.
Ameliyatları gerçekleştiren Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Cerrahi AD Başkanı ve Organ Nakil Merkezi hekimi Doç.Dr. Önder ÖZCAN yaptığı açıklamada; “Muğla’da organ nakli başlayalı üç yıl oldu. Bugüne kadar hastanemizde 22 başarılı organ nakil ameliyatı gerçekleştirdik. Bunların 6’sı canlı vericiden, 16’sı da kadavradan. Hastamız Hatice ÖZTÜRK, gayet başarılı bir ameliyat geçirdi ve yakında kedisini taburcu edeceğiz. Canlı nakillerin iyi tarafı hemen sonuç alınıyor. Ama daha çok kadavra bağışını temin etmek önemli. Kadavra bağış sayılarında oldukça gerideyiz. Organ bağış sayısını artırmamız hem ilimiz hem de ülkemiz açısından kritik öneme sahiptir. Böbrek, kalp, karaciğer  akciğer gibi organ bağışı bekleyen hastamız çok ama bağış oranı oldukça  az. Organ bağışı sorumluluğunu artırmamız lazım. Organ bağışı ile bir kişi sekiz kişiye kadar hayat olabilir. Yoğun bakım kapılarında bekleyen binlerce insana umut olabilir. Organlar toprak olmasın can olsun. Umarız  gerçekleştirdiğimiz nakil ameliyatı örnek olur ve insanlarımızın organ bağışında bulunur” dedi.
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan, “Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak 22’nci böbreğimizi takmış olduğumuz hastamızın ameliyatı gayet başarılı bir şekilde geçti. Bu sevinci, bu gururu hep birlikte ekip olarak yaşıyoruz. Emeği geçen tüm cerrah hocalarımıza, Anestezi ve Nefroloji ekibine, Patoloji ekibine, yoğun bakım ve klinik ekibi  ile bu sürece müdahil olan tüm sağlık personeli arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi olarak Muğla halkına bu hizmeti vermekten büyük onur ve gurur duyuyoruz. Hele ki böyle başarılı geçmiş, mutlu olmuş hastalarımızı buradan taburcu olarak görmek bizim için ayrı bir sevinç kaynağı”dedi.

  • web 1126
  • web 1109
  • web 1134
  • web 1131