9 Şubat Sigara Bırakma Günü
09 Şubat 2024

9 Şubat Sigara Bırakma Günü Etkinliği

Sigara bağımlılığı hem ülkemizde hem dünyada önemli bir halk sağlığı sorunudur. Dünyada her yıl yaklaşık 8 milyondan fazla kişi sigaraya bağlı hastalıklar nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Dünyada en çok ölüme sebep olan kalp ve damar hastalıkları için önemli bir risk faktörüdür.

9 Şubat sigara bırakma günü kapsamında Aile Hekimliği  uzmanı Prof. Dr. Emine Neşe YENİÇERİ ve ekibi tarafından hastanemiz girişinde bilgilendirme standı kurularak

hastaneye başvuran vatandaşlara sigara bırakma polikliniği ve sigara bırakma günü hakkında broşürler dağıtıldı. Afişler Acil Servis alanına asıldı.

Aile Hekimliği  Uzmanı Prof. Dr. Emine Neşe YENİÇERİ;  9 Şubat Sigara Bırakma Günü  hakkında:

“9 Şubat sigara bırakma günü, bir farkındalık günüdür. Sigara ile mücadele etmek bizlerin en önemli görevlerinden biridir. Biz sigara bırakmak isteyen kişileri hastanemizde bulunan ve aktif olarak hizmet veren  sigara bırakma polikliniklerine davet etmek istiyoruz. Kişiler sigarayı kendi kendine bırakabilecekleri gibi polikliniklerimizden alacakları destekle sigaradan daha kolay vazgeçebilirler. Bazen “Benim iradem yok, ben yapamam, sigarayı bırakamam” diyebiliyorlar, ancak bu bir irade meselesi değil; bu bir bağımlılık meselesi, temelinde nikotin bağımlılığı mevcuttur. Bizler sigara bırakma polikliniklerinde kişilerin bağımlılık düzeyini değerlendirip gerekirse ilaç tedavisi verebiliyoruz. 9 Şubat sigara bırakma gününde sigara bırakmak isteyen kişileri sigara bırakma polikliniklerimize davet ediyoruz. Bunun için ALO 171 sigara bırakma danışma hattını da arayabilirsiniz. Sigara bırakma polikliniklerinde sizlere destek vermek için bizler hazırız. Sizlerde hayatınızı duman altında bırakmak istemiyor; hastalıklardan korunmak, sevdiklerinizi ve çevrenizi korumak istiyorsanız sigarayı bırakın. Bırakmak için destek alın.” şeklinde bilgilendirmede bulundu.

Unutmayın hayatınız, sizin ellerinizde. Sağlığınız ve sevdikleriniz için sigaraya son verin.

Sigarasız sağlıklı güzel günler dileriz.

• 9şubatsigara
  • sgrbrkm