Kurumumuzda 3. Hematoloji Uzmanı Dr. Sinan MERSİN, Hasta Kabulüne Başladı.
17 Ekim 2023

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesinde  3. Hematoloji uzmanı olarak göreve başlayan  Dr.Sinan MERSİN,  Ekim ayı itibariyle hasta kabulüne başladı.

Hematoloji genellikle iyi huylu ve kötü huylukan hastalıklarının tanı, tedavi ve takibini  yapan branş olup takip ettikleri bazı kan hastalıkları: Kan Kanserleri, Lösemi, Lenfoma, Multiple Myelom, Miyelodisplastik Sendrom, Kronik Myeloproliferatif Hastalıklar (Polistemia Vera, Esansiyel Trombositemi, Primer Myelofibrozis), Hemoglobinopatiler, Kan Hücrelerindeki Düşüklük ve Yükseklikler, Kanama ve Pıhtılaşma Bozuklukları gibi hastalıkların yönetimi olup, kemik iliği nakli konusunda bilgi ve yönlendirme yapan ilgili branştır.

Hematoloji uzmanına muayene olabilmek için kişilerin yeşil listeye eklenmesi gereklidir.

Yeşil listeye eklenen hastalar 182'yi arayıp veya https://www.mhrs.gov.tr/Vatandas/ adresinden ilgili branştaki doktora randevu alabilirler.

MHRS Yeşil Liste Uygulaması nedir?

Yeşil Liste, takip gerektiren hasta listesidir. Muayene sonrası hekim tarafından uygun görülen hastalar yeşil listeye kaydedilir. Yeşil liste kaydı yapılan hastalar 180 gün süre ile ilgili uzmanlık gerektiren polikliniklere ALO 182, Mobil uygulama ya da MHRS web sitesi ile randevularını alabilirler. Takipli hasta listesine eklenen vatandaşlarımız ilgili uzmanlık polikliniğinin bulunduğu branşa istedikleri tüm hastanelerden randevu alabilirler.