1-7 Ekim Emzirme Haftası
04 Ekim 2023

Bebeğinize Vereceğiniz En Güzel Armağan, Anne Sütüdür.
Ülkemizde 1-7 Ekim tarihleri olarak belirlenen Emzirme Haftasında Anne Sütü ve Emzirmenin önemini annelerimizde farkındalık oluşturabilmek adına bir kez daha hatırlatmak amacıyla açtığımız standımızla annelerimize ulaşmaya çalışıyoruz.
Gebe bilgilendirme sınıfı eğitimci ebelerimiz Dilek Çelik ve Gülşah Gürel tarafından poliklinik giriş arenasında kurulan stantta, anne adaylarına ve emziren annelerimize anne sütünün önemi ve emzirme hakkında bilgilendirmeler yapılarak, lohusa şerbeti ve kurabiye ikramında bulunuldu.
Hastane Başhekimi Prof. Dr. Turhan Togan ve hastane idarecilerimizin de ziyaret ettiği stantta ebelerimizin çalışmalarına destek verdiler.
Başhekim Togan “Sağlıklı nesiller ve sağlıklı gelecek için anne sütü bir hazinedir, anneden bebeğe ilk aşıdır.
1991 yılından itibaren Ülkemizde, Sağlık Bakanlığı ve UNICEF iş birliğiyle "Anne Sütünün Teşviki ve Bebek Dostu Sağlık Kuruluşları Programı" başlatılmıştır. Bu kapsamda bebek dostu hastane olarak gebe okulumuzda gebelerimize eğitim ve danışmanlık hizmeti sunmaktayız.
Anne sütü bebeklerimizin gelişimi için en uygun içeriğe sahip, doğal, her an hazır olan mucizevi bir besindir. Bebeklerimizin doğumdan itibaren ilk yarım/bir saat içerisinde emzirilmesine başlamak, ilk 6 ay bebeklerimizin ihtiyaçlarının tamamını karşılayan anne sütüyle beslenmelerine devam etmek ve emzirme sürelerini 2 yılın üzerine taşımak en önemli hedefimizdir. Sağlıklı ve doğru emzirme hakkında eğitimlerimiz gebe okulumuzda ve yeni doğum yapmış değerli annelerimize yataklı servislerimizde ebelerimizce de anlatılmakta ve destek olunmaktadır.
Sağlıklı nesiller için hayata anne sütü ile başlayalım.” dedi.

• DSC_0023.jpg
  • DSC_0014.jpg