Yurt Dışına Çıkacaklar için PCR Testi Bilgilendirmesi..
26 Ağustos 2021

Yurt Dışına Çıkacaklar için PCR Testi Bilgilendirmesi..

İlimizde Yurtdışı Çıkış Covit-19 PCR Testleri:

Yurtdışına çıkacak kişiler (vatandaş-yabancı ayrımı olmaksızın) yurtdışına çıkışlarını belgeleyen (bilet, davetiye, öğrenim belgesi, dilekçe gibi. ) belgeler ile birlikte hastanemize başvurabilecektir.

Başvuru esnasında Sağlık Bakanlığımız  tarafından belirlenen 170 (yüz yetmiş) Türk Lirası tetkik bedelini Hastanemiz Vezne Birimine ve/veya Hastanemiz Banka Hesabına  yatıracaklar ve yatırmış olduklarına dair belgeyi de ibraz edeceklerdir.

Hastane Banka Hesabına para yatırılması durumunda;

• Alıcı Adı: Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi
  • IBAN: TR 68 0001 2009 2590 0005 0000 72
  • Banka: Halk Bankası Muğla Şubesi
  • Açıklama (Zorunludur) : Covit-19 PCR Test Ücreti

*Her kişi için ayrı ayrı 170 TL yatırılacaktır.

Yapılan testlerin sonuçlarına kişiler PDF olarak E-Nabız’dan ulaşabilecek olup ayrıca onay aranmayacaktır. Bu sonuçlar üzerine herhangi bir sağlık kuruluşunun ek onay yapma yetkisi yoktur.

E-Nabız sistemine kayıtlı olmayan kişiler hastanede numune verirken aldıkları barkod numarası ile  https://enabiz.gov.tr/PcrTestSonuc/Index  sayfasından sonuçlarını görüntüleyebileceklerdir.

Görevli olarak yurt dışına çıkacak olan kamu görevlilerinden ücret alınmayacak olup bu görevliler görev belgelerini ibraz edeceklerdir.

Şayet İlimizdeki diğer sağlık kurumlarına başvurulacak ise ücreti ilgili kurumun IBAN  numarasına yatırılacaktır.

T.C. Sağlık Bakanlığı

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi